Starbucks'a pompalı tüfekle ateş açan saldırganın ifadesi ortaya çıktı: 'Videolar beni aşırı etkiledi'

Starbucks'a pompalı tüfekle ateş açan saldırganın ifadesi ortaya çıktı: 'Videolar beni aşırı etkiledi'
Adana'da Starbucks şubesine pompalı tüfekle ateş açan saldırganın ifadesi ortaya çıktı.

İsrail'e destek verdiği iddiasıyla saldırılan hedefi olan ABD merkezli kahve zinciri Starbucks'a bu sefer silahlı saldırı gerçekleşti. Adana'da Starbucks'a bir kişi tarafından pompalı av tüfeğiyle ateş açılmış ve olayda yaralanan olmazken, şüpheli polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Gerçekleşen olayda Starbucks'a saldıran O.G.'nin ifadesi ortaya çıktı. Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'ın ulaştığı ifadede O.G.'nin Filistin’de ölenlerle ve yaralananlarla ilgili videolar izlerken aşırı etkilendiği ve "İnançlı bir insan olduğum için iş yerine girip insanlara bağırarak ayrılmaları istedim." dediği görüldü.

İfadesinde, eskiden bir bıçaklı saldırıya uğradığını iddia eden O.G. o tarihten sonra, yanında sürekli tüfeğini tedbir amaçlı aldığını söyledi.

Saymaz'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

HEP TÜFEKLE GEZERMİŞ

Saldıran O.G., 25 yaşında.

Lise mezunu.

Esnaf.

İfadesinde, eskiden bir bıçaklı saldırıya uğradığını iddia ediyor. “O tarihten sonra, yanıma sürekli tüfeğimi tedbir amaçlı alıyorum” diyor.

Önceki akşam saat 18.30’da evinden tüfeğini alıp çıktığını söylüyor. Tüfeği montumun iç kısmına yerleştirerek, Turgut Özal Bulvarı’nda yürüdüğünü iddia ediyor.

O.G.’nin ifadesinden:

“Intagram’da gezinirken, Filistin’de ölenlerle ve yaralananlarla ilgili videolar izledim. Videolar beni aşırı etkiledi. Videoları izlerken Starbucks’a geldiğimi fark ettim. İçimde anlamadığım bir öfke patlaması oldu. İnançlı bir insan olduğum için iş yerine girip insanlara bağırarak ayrılmaları istedim. ‘Çıkın’ diye bağırdım. 20 saniye bekledim. İnsanlar çıkmaya başladı. Tüfeğimle cama iki el ateş ettim. Sağ doğru bir el daha ateş ettim. ‘Bu kahveyi içmeyin’ diye bağırdım. Sandalyeleri cama fırlattım. Tüfeği masanın üzerine bıraktım, polisi bekledim.”

O.G., kendisini kimsenin yönlendirmediğini ileri sürüyor.

Tüfeğin ruhsatsız olduğunu ifade eden O.G., şunları söylüyor:

“Tüfeği 2019’da bir Suriyeliden aldım. O tarihten evvel bıçaklanmıştım. Can güvenliği amacıyla almıştım.”

O.G., Adana 2. Sulh Ceza Hakimliği’nde “Bir anlık duygu çöküntüsüyle yaptım” dedi.

Silahla tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaktan tutuklandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.