STK’lar siyasete alet edildi

STK’lar siyasete alet edildi
Çatalca Belediyesi'nin İdare Mahkemesi tarafından durdurulan arsa satış kararı mecliste de gündeme geldi. Satışlara tepki olarak yapılan eylemi değerlendiren Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel STK'ları siyasete alet olmakla suçlayarak, belediye önünde yapılan gösteriyi de sert sözlerle eleştirdi.

Çatalca Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı 1. birleşimi, Belediye Başkanı Cem Kara başkanlığında toplandı. 2018 yılının ilk meclis toplantısında 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıya AK Parti Meclis üyelerinin verdiği 52 önerge ve Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel'in okuduğu metin damgasını vurdu. Geçtiğimiz günlerde AK Parti İlçe Başkanı Selim Güçbilmez önderliğinde belediye önünde yapılan eyleme değinen Güzel, "Satışlarla alakalı Belediye önünde yapılan gösteri siyasi bir gösteridir" ifadesini kullandı.

Dernekler politize edildi
CHP Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel, Çatalca Belediyesi'nin arsa satışlarıyla ilgili tepki gösterenlere verdi veriştirdi. Eyleme destek veren STK'lara çatan Güzel, Kızılay ve Yeşilay derneklerinin politize edildiğini iddia etti. Güzel, "Bugün gelinen noktada Türk Kızılayı, Muharip Gaziler Derneği ve Yeşilay Çatalca'da açıkça politize edilmiştir" dedi. Güzel, konuyu Yeşilay ve Kızılay genel merkezlerine ilave sorular ile taşıyacaklarını dasöyledi.

STK'ları tehdit ediyorlar
Meclis toplantısı sonrasında AK Partili üyelerle birlikte basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Selim Güçbilmez ise "Bir şeyi hala anlamıyorlar. Biz satış yapamazsınız dedik mi? Belediyeler tabiki satış yapabilirler, ancak futbol sahası satılır mı? Turizm alanı satılır mı? Çocuk oyun parkı satılır mı? Ben Selim Güçbilmez olarak belediyenin önüne gittim. Eşim ve çocuğumla oradaydım. Bugün Erhan Güzel tarafından yapılan açıklama, oraya katılan herkese hakarettir. STK'ların haberi var mı? STK'lar, 'Biz hiçbir siyasi partinin güdümünde değiliz, bizi karıştırmayın' diye açıklama yaptılar. Çok yerinde birer açıklama. STK'ları tehdit ederek kimse bir yere varamaz. Yapılan açıklamayı kınıyorum. İnsanları kutuplaştırmayın. Ayrıştırmayın diyorum" tepkisini gösterdi.

Komisyon üyeleri seçildi
Ocak ayı ilk meclis oturumunda yapılan seçim sonucu Denetim Komisyonu üyeleri de belirlendi. Komisyona CHP’li Meclis üyeleri Halil Gök, Ayhan Tutun, Rıdvan Hacet ve AK Partili Meclis üyeleri Metin Sezer ile Mesut Üner seçildi. Mecliste ayrıca Yalıköy Mahallesi Necla Akben Çıkmazı Sokağı'nın ismi, Necla Akben Sokağı olarak değiştirildi. BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.