Süleymanpaşa'da imzalar gençler için atıldı

Süleymanpaşa'da imzalar gençler için atıldı
Süleymanpaşa Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında Süleymanpaşa’da genç istihdamına destek vermek için protokol imzalandı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve Ajans Genel Sekreteri Mahmut Şahin düzenlenen törenle protokole imza attı

Süleymanpaşa Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında işsiz ve dezavantajlı grupta yer alan gençlerin mesleki beceri elde etmesi ve istihdama kazandırılması amacıyla bir protokol imzalandı. Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2022 Yılı çalışma planında yer alan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2022-2023 yılları için belirlenen “Genç İstihdamı” teması kapsamındaki faaliyetler doğrultusunda imzalanan protokol gereği, taraflar ortak çalışma yürütecekler. Çalışmalar kapsamında Süleymanpaşa Belediyesi işsiz ve mesleki donanımı olmayan 30 genci belirledi. Bu gençlerin yatkınlıklarına göre hangi iş makinelerini kullanacakları tespit edildi. Belirlenen 30 gence verilecek eğitim hizmetinin finansmanı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak.  Belediye, eğitim süresince dezavantajlı gençlerin giderlerini (yol ve yemek) temin ederek, sürecin koordinasyonunu sağlayacak. Süleymanpaşa Belediyesi, eğitim tamamlandıktan sonra dezavantajlı işsiz gençlerin kendi bünyesinde ya da özel sektör kapsamında istihdam edilmeleri hususunda ayrıca faaliyet yürütecek. Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda gerçekleşen imza töreninde iki kurum adına imzaları Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin attılar.


Protokol gençlerin önünü açacak

İmza töreni ile yürürlüğe giren protokol hakkında açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Süleymanpaşa Belediyesi olarak Trakya Kalkınma Ajansı ile şehrimizde yaşayan gençlerimizin istihdamına katkı sağlamak üzere “Genç İstihdamı” protokolü imzaladık. Süleymanpaşa’da dezavantajlı grupta yer alan 30 gencimize yönelik, mesleki beceri kazanmaları ve istihdam edilmelerinin önünü açacak protokolü, Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz Sayın Mahmut Şahin ile karşılıklı imzalayarak, söz konusu proje için düğmeye bastık. Mesleki eğitim alarak, yatkınlık gösterdikleri alanlarda belediyemiz başta olmak üzere diğer kamu veya özel sektörde işe alınmaları hususunda destek vereceğimiz gençlerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum,” ifadelerini kullandı. Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de Ajans olarak Bakanlığın belirlediği önceliklere uygun olarak çeşitli protokol ve yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade ederek Süleymanpaşa Belediyesi ile imzalanan protokolün Süleymanpaşa ve Tekirdağ için hayırlı olması temennisinde bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.