Sultanbeyli Belediyesi'nden Mahmut Tanal'a yalanlama

Sultanbeyli Belediyesi'nden Mahmut Tanal'a yalanlama
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın sosyal medya üzerinden gündeme taşıdığı Aydos Sosyal Tesisleri’ne yapılan harcama maliyetleri çok yüksek rakamlar harcandığı yönündeki iddialarıyla ilgili Sultanbeyli Belediyesi kamuoyunu doğru bilgilendirme amaçlı açıklama yaptı.

Açıklamada;

"CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın asılsız, mesnetsiz ithamlarını içeren ve bugün bazı haber sitelerinde de yer alan Aydos Sosyal Tesisi’nin tadilatıyla ilgili iddialar tamamen gerçek dışı ve maksatlıdır. Haber başlığı ve içeriğinde iddia edilen rakamların gerçek verilerle ilgisinin olmaması ve negatif algı oluşturmaya dönük hazırlanması nedeniyle bu açıklamaya gerek görülmüştür.

Aydos Tesis’i 04.11.2010 tarihinde, Devlet İhale Kanunu mevzuatına uygun olarak, boş arazi şeklinde ve açık ihale yöntemiyle ihale edilmiştir. Tesis; 10.10.2017 tarihinde ihale sözleşmesi bittiği için, firma tarafından yaptırılmış olan bina ve taşınmazlarla birlikte, belediyemiz tarafından bedelsiz olarak devralınmıştır.  

Tesisin devir alınmasından sonra halkımıza daha kapsamlı ve nitelikli hizmet verilebilmesi amacıyla kapasite artırımı ve yenileme çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalar kapsamında bakım, onarım, yazılım, demirbaş, mescid ve self servis büfeleriyle ilgili tüm satın almalar 1.762.726 TL bedelle ve ihale mevzuatına uygun olarak yapılmıştır. Böylece; 78 dönüm alanıyla sosyal tesis hüviyeti kazanarak, çocuk oyun alanı ve mesire alanıyla birlikte günlük ortalama 2.130 vatandaşımıza hizmet verir hale gelen tesisimiz Sultanbeyli’nin ve Anadolu Yakası’nın gözde mekânları arasında yerini almıştır.

Son günlerde; belediyemizin başarılı çalışmalarını gölgelemeye dönük, hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan maksatlı iddialarla kurumumuzu hedef alan paylaşımlarla ilgili hukuki süreçler başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

ifadeleri kullanıldı.

mahmtu tanal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.