Sultangazi değil Kudüs

Sultangazi değil Kudüs
Filistinliler, Sultangazi’de düzenlenen Türk-Filistin kardeşliği iftarında Kudüs’ün canlandırıldığı dev maketin gölgesinde bir araya gelerek oruçlarını açtı. İftar sonrası konuşan Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bugün hepimiz Kudüs'teymiş gibi hissettik” dedi.

SULTANGAZİ Belediyesi, Yurt dışında ve Türkiye’de yaşayan Filistinliler için Türk-Filistin kardeşliği iftarını Ramazan etkinlik alanında düzenledi. İftar programına, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, Dünya Filistinliler Kongresi Genel Sekreteri Muhammed El Ensari, Filistin Alimler Birliği Genel Koordinatörü Muhammed El Ensari, Filistin Dernekler Birliği Başkanı Muhammed Mişeniş ve çok sayıda Filistinli katıldı. Ramazan etkinlik alanında Kudüs’te bulunan Kubbet-üs-Sahra’nın ve çevresindeki surlarının yapılan maketi Filistinliler tarafından büyük beğeni topladı. İftar programında Filistin’de yaşayan Müslümanların yaşadığı zorlukların anlatıldığı video gösterildi.

Kudüs kırmızı çizgimizdir
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Filistinlilerin burada gördükleri manzara onları oldukça etkiliyor. Yapmış olduğumuz maket ile hakikaten Kubbet-üs-Sahra’yı buraya taşımışsınız diyorlar. Filistin’deki mücadeleci ve direniş ruhlu insanların görsel ve yazılı olarak duvarlara kazıdık. Buraya gelen misafirler kendilerini adeta bir an Kudüs’te hissediyor. Kudüs Kırmızı çizgimizdir diyen Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolundan gitmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu 
EMEK KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.