Sürücüsüz Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu 2. etap ne zaman açılacak? İşte tarih

Sürücüsüz Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu 2. etap ne zaman açılacak? İşte tarih
Anadolu yakasında oturan vatandaşlar için önemli bir hizmet olarak görülen Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu 2. etap açılış tarihi merak ediliyor. O gün açıklandı. İşte detaylar...

İstanbul yeni bir metro hattına daha kavuşuyor. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu için en araştırmalar devam ediyor. Vatandaşlar trafik için büyük bir rahatlama sağlayacak olan metro hattı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal, Dünya Ticaret Merkezi'nde açıklama yaptı. Peki Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu ne zaman açılacak?

Tarihi verdi
Başkan Uysal basın mensuplarının sorularını yanıtlarken merakla beklenen Çekmeköy metrosu ne zaman açılacak? sorusunun yanıtını verdi ve şunları söyledi; "Metroyu bitirdik, en son bittikten sonra deneme sürüşü ve sertifikalandırma da bitti. 21 Ekim Pazar günü saat 15.30'da açıyoruz. İstanbullulara hayırlı olsun. İlk defa Türkiye'de sürücüsüz metro olarak Üsküdar Ümraniye metrosunu açmıştık. Şimdi ikincisi olan Ümraniye-Çekmeköy hattını açmış olacağız. Pazar günü itibariyle işlemeye başlayacak. Metro açıldığı zaman o hattın artık ulaşım aksları yeniden şekillenecek. Gerek belediye otobüslerinin metroya ulaşım şekli, gerekse diğer toplu taşıma araçları da şekillenecek. O hatta çok ciddi bir rahatlama olacak"

Erdoğan açacak
Metro hattının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacağını söyleyen Başkan Uysal, "Üsküdar Ümraniye metro hattımız geçtiğimiz aralık ayında açılmıştı. Şuanda Ümraniye Çekmeköyhattı açılacak. 21 Ekim Pazar günü saat 15.30'da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Madenler Durağı'nda metro istasyonunun üzerindeki meydanda açılış yapacağız." dedi.

16 durak olacak
Uysal ayrıca; "Bütün İstanbulluları açılışımıza bekliyoruz. İstanbul'umuza hayırlı olsun. Öncesinde Üsküdar-Ümraniye olarak 9 durağımız vardı. Şu anda 7 durak açılacak, toplamda 16 durak olacak. İstanbul'da yoğunluk bakımından en yoğun olan hatlardan bir tanesi" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.