Tabelası var kendisi yok!

Tabelası var kendisi yok!
İlçenin STK temsilcileriyle bir araya gelen Hasan Akgün, " 273 tane tabelası bilinmeyen sivil toplum kuruluşu var ama hizmet eden 60 tane" açıklamasını yaptı.

Büyükçekmece Belediyesi’nin "2019 Yılı Yatırımları Sivil Toplum Kuruluşları Koordinasyon Toplantısı" Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Gün boyu süren toplantıda söz alan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, derneklerinin faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, önerilerini dile getirdiler. Hasan Akgün, "Sivil Toplum Kuruluşları demokrasinin ayrılmaz birer parçalarıdır. Sizler Büyükçekmece’nin demokrasisini ayakta tutuyorsunuz" dedi. 

STK’lar için gece pazarı
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de sivil toplum kuruluşlarının her zaman etkin olarak faaliyetlerini yürüttüklerini belirterek; "273 tane tabelası bilinmeyen sivil toplum kuruluşu var ama hizmet eden 60 tane. Bir sokağı STK’lar için gece pazarına ayıracağız. Buradan derneğinizin faaliyetlerinize yönelik ürünler satarak gelir elde edebileceksiniz. Sivil toplum kuruluşları kadınlara yönelik çalışmalar yapabilir. Aileleriyle problem yaşayan ve madde bağımlısı çocuklar için de çalışmalar yapılmalıdır. Bu tür çocuklarımızı belediyemizin psikolog ve sosyologlarına yönlendirmenizde de fayda var" ifadesini kullandı.

60. yıl kutlanacak
19 Şubat 2019’da Büyükçekmece Belediyesi’nin 60. yılının kutlanacağını da hatırlatan Başkan Akgün; "Tüm derneklerimiz davetlidir. 20 yıldır Büyükçekmece’de görev yapan derneklerimize teşekkür plaketleri takdim edeceğiz. Büyükçekmece’nin gelişmesine sosyal, kültürel, ekonomik ve eğitim anlamında katkı sağlayan kişi ve kuruluşlar hizmetlerinden ötürü onurlandırılacak" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.