Tahtakale'de karakol yok!

Tahtakale'de karakol yok!
Avcılar Tahtakale Mahallesi Muhtarı Murat Çilek, gazetemize açıklamalarda bulundu. Çilek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'dan imar sorunları için çözüm beklediklerini belirtti. Çilek güvenlik endişelerini anlatarak, mahallelerine karakol yapılmasını istedi

Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde birtakım eksikliklerin bulunduğunu belirten ve gazetemize konuşan Mahalle Muhtarı Murat Çilek, sorunların çözümleri için ilgili makamları göreve çağırdı. İmar problemleri olduğunu söyleyen Avcılar Tahtakale Mahallesi Muhtarı Murat Çilek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal beyden mahallemizin 1/5000'lik imar planlarının verilmesini istiyoruz. Elbette Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak’tan da taleplerimiz olacak ama bunun için öncelikle 1/5000’lik imar planlarının çıkması lazım” ifadelerini kullandı.

Karakolumuz yok
Mahallesinde karakol eksikliği olduğunu söyleyen Muhtar Murat Çilek, “Tahtakale Mahallesi nüfusu hızla artan bir mahallemiz. Şu anda 53 bin nüfusumuz var. Biz bunun 60 bine varacağını düşünüyoruz. Mahallemiz iki kısımdan oluşuyor desek yeridir. Bir kısım siteler bölgesi Ispartakule dediğimiz kısım diğeri ise mahalle olarak adlandırdığımız tarafı. İki tarafın da ayrı ayrı sorunları var. Ispartakule tarafında karakol talebimiz oldu ve bu talebimize olumsuz yanıt geldi. Çünkü Bahçeşehir Karakolu yakın olduğu için bir karakol daha buraya kurulamaz denildi. Ama biz peşini bırakmadık. 60 bin nüfusu olan bir mahallede karakol olması gerektiğini düşünüyoruz. Neden derseniz hırsızlıklar arttı, madde kullanımı da arttı” dedi.

Bekçi ataması talebi
Bekçi ataması ile mahallelerinin güvenlik açısından rahatlayacağını ifade eden Muhtar Murat Çilek, “Mahallemize bekçi atanmasını bekliyoruz. Mahallemize üç bekçi verileceği söylendi ama henüz ataması gerçekleştirilmedi. Bekçiler gelirse mahallemize onların büyük faydasının olacağını düşünüyorum. Karakol talebimize olumlu yanıt gelmeyince İçişleri Bakanlığı'na yeni bir dilekçe daha yazdım. Bu dilekçeye hem kendi muhtarlık mührümüzü hem de 26 sitenin sorumlusunun kaşesi ile birlikte bir dilekçeyi bakanlığımıza ulaştırdık. Şimdi bakanlığımızdan cevap bekliyoruz. Karakolumuzu sadece Siteler kısmında oturan vatandaşlarımız değil tüm mahalleli bekliyor” diye konuştu.

TOKİ projesi gerçekleşmedi
Mahallesi’nde TOKİ’nin proje sunduğunu ancak vatandaşların buna ikna olmadığını söyleyen Murat Çilek, “Mahallemiz geçmişi olan bir mahalle ama hâlâ imar bekliyor. TOKİ yetkilileri buraya geldi ve vatandaşlarla görüştü. Ancak bu görüşmeler olumsuz sonuçlandı. TOKİ insanları borçlandırarak daire verecekti. O yüzden bunlar dar gelirli insanlarımız tarafından kabul görmedi. TOKİ bu projeyi çekti. Dernekler ve STK'larla görüşmelerimiz oluyor. Vatandaşlarımız 30-40 senedir bu mahallede yaşıyor. Bana yerinde dönüşüm olsun diyorlar. 120-140 metrekare arası daireler değişiyor ama bize 2+1 80 metrekare verilsin ama borçsuz verilsin diyorlar. 20-30 metrekare hakkımızdan fedakârlık edelim diyor. Vatandaş buna olumsuz bakınca TOKİ projeyi çekti” şeklinde konuştu.

Vatandaş süreci merak ediyor
Önümüzdeki süreçte Kanal İstanbul’un mahallemizin bir bölümünden geçeceği kesinleşti diyen Murat Çilek, “Kanal İstanbul projesi bizim açımızdan iyi mi olur, kötü mü olur bilmiyor vatandaşımız. Ben Kanal İstanbul Projesi'nin mahallemiz için olumlu olacağını düşünüyorum. Ben muhtarım ama tam olarak ne yapılacağını bilmiyorum. Kanal İstanbul Projesinin geçeceği mahallelerden bir tanesi Tahtakale. Bizim istediğimiz bir dönüşüm olması” diye konuştu.

Planlarımız çıksın istiyoruz
İBB Başkanı Mevlüt Uysal’a seslenen Muhtar Çilek sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye başkanımız Mevlüt Uysal beyden mahallemizin 1/5000'lik imar planlarının verilmesini istiyoruz. Burası rezerv alanı olduğu için büyük sorumluluk Avcılar Belediyesi’nde değil Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda. Elbette belediye başkanımız Handan toprak hanımefendiden de isteklerimiz var ama İBB'den 1/5000'lik planlar çıkmadan Avcılar belediye başkanımız Handan Toprak'tan bir şey talep edemiyoruz. İBB bu adımı atsın önce.”

Kurumlarımız farklı noktalarda
Avcılar Tahtakale Mahallesi Muhtarı Murat Çilek, “Güvenlik önemli fakat Başakşehir'e bağlıyız. Mahallemize karakol kurulsun ve Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlansın. Belediyemiz, kaymakamımız orada ama emniyetimiz Başakşehir'de. Tahtakale Mahallesi Avcılar'ın en uç mahallesi. Emniyet Başakşehir’de, İSKİ, belediye, kaymakamlık Avcılar'a Bedaş, Sefaköy İşletme, Telekom İkitelli'ye bağlı. Birbirinden kopuk olmasından dolayı vatandaşta problem yaşıyor” dedi.

Tahtakale’ye Kültür Merkezi gerek
Mahallelerine gemiş kapsamlı bir Kültür Merkezi istediğini söyleyen Çilek, “Biz site yöneticileri ile bir araya geliyoruz ve sorunları masaya yatırıyoruz. Ispartakule yeni nüfus artışı olan bir yer ve çok eksiklikleri var. PTT'nin Ispartakule'de de olmasını talep ettik. Ayrıca bankalara müracaatta bulunduk banka şubeleri gelmesi için. Otobüs seferleri seyrekti. Bu sefer kısmi olarak iyileştirme oldu. Yeni hatların açılıp sefer sayılarının artmasını istiyoruz. Mahallemize birde kültür merkezi istiyoruz. Bir tane var ama daha çok aktivitenin yapılabileceği bir merkez gerekli. Bununla birlikte birde poliklinik istiyoruz. Aile hekimleri hizmet veriyor ama çoğunlukla mecburen sevk ediyor” diye konuştu.

Biz mi müdahale edelim?
Avcılar Tahtakale Mahallesi sakinlerinden Halil İbrahim Doğan, “Ispartakule'de karakol olmaması büyük bir sorun. Burada gişeler var. İşe gitmek için hergün gişelerde ödeme yapıyoruz. 2-3 kere intihar vakası oldu. Tedirgin oluyoruz kendimiz mi müdahale edelim” dedi.

Karakol isteriz
Bir diğer mahalle sakini Seray Çuhadar ise “Arkada yeni bir park açıldı. Etrafta siteler var. Güvenlik problemi oluyor. Bir karakol olsa söyleriz. Gişelerden geçiyoruz. Biz hem trafiği çekiyoruz hem de ücret ödüyoruz” diye konuştu. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.