Taksiciler ile turizm şoförlerinin kavgasında 11 gözaltı

Taksiciler ile turizm şoförlerinin kavgasında 11 gözaltı
Önceki gün kimlik ve yetki belgesi kontrolü gerçekleştiren taksiciler bir kez daha turizm şoförleri ile karşı karşıya geldi. Esenyurt'ta çıkan kavgada 11 kişi gözaltına alındı.

Uzun süredir Türkiye'nin gündemidne yer alan taksiciler ile turizm şoförleri arasındaki tartışmalar bu kez yerini kavgaya bıraktı. İki grubun karşı karşıya geldiği kavgada 11 kişi gözaltına alındı. Polisin ateş ederek ayırabildiği taraflar emniyete götürüldü. Akşam saatlerinde yaşanan kavganın fitilini ateşleyen olay pazartesi günü başlamıştı. Başakşehir'den aldığı bir yolcuyu Esenyurt'a getiren bir turizm şoförünün yolu kesilerek evrakları ve yetki belgesi kontrol edilmişti. Kamera ile çekim yapılmasını da engelleyen taksiciler bu kez turizm şoförleri ile karşı karşıya geldi. Otelden bir turist almak isteyen turizm firmasının şoförünün kullandığı aracın önü bir kez daha kesildi. Taksiciler olay yerine polis çağırırken yaşanan tartışmada turizm firması şoförü ve taksici birbirinden şikayetçi oldu. Polis ekipleri de iki tarafı alarak Esenkent Polis Merkezi Amirliği'ne götürdü.
 


Silahla durdurabildiler

Olayın duyulmasıyla çok sayıda turizm firması çalışanı ve taksiciden oluşan kalabalık iki grup polis merkezinin önünde toplandı. Bir süre sonra ise turizm firması çalışanları ile taksiciler arasında önce sözlü tartılma ardından ise kavga çıktı. Tekme, tokat ve yumruk yumruğa çıkan kavgada iki taraf birbirine girdi. polis ekipleri yaşanan kavgayı havaya ateş açarak ayırdı.


Gözaltı sayısı 11

Olayda 11 kişi gözaltına alınarak polis merkezine alındı.  Kavganın ardından yeni olayların yaşanmaması için Esenkent Polis Merkezi önüne toplumsal müdahale aracı(TOMA) ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri sevk edildi. Çevik kuvvet polisi karakol önünde önlem aldı. Zaman zaman turizm firması çalışanlarıyla polis arasında da tartışma yaşandı. Bir süre sonra grup olaysız dağıldı.


Yasa dışı bir şey yapmıyoruz

Yaşanan olaylarla ilgili konuşa turizm firması çalışanı Ahmet Bal, "Biz UBER'ci değiliz. Biz kaçak taşımıyoruz. Ticari anlamda kurumsal turizm şirketleriyiz. Rezervasyonlarla iş yapıyoruz. Yoldan misafir, müşteri almıyoruz. Biz yasadışı bir şey yapmıyoruz. Taksicilerle  turizmcileri bir ayrıştırın. Yol belgemizi verin, bunu istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz" dedi. 


Belgemizi istiyoruz

Turizm firması çalışanı Oğuz Saraç da yaşananlarla ilgili olarak, "Buradaki insanlar ayrı taksiciler ayrı değildir. Onlar da bizim kardeşimizdir. Bizim sıkıntımız sistemle alakalıdır. Buradaki arkadaşlarımızın babaları da turizm işi yapmıştır. Daha önce belediyenin vermiş olduğu yol güzergah belgeleri şuanda amaçsız ve anlamsız şekilde verilmemektedir.9+1 yolcu taşımacılığı belgesini istiyoruz. Buradaki insanlar evine ekmek götürmek zorundadır. Bizim işimiz ekmeğimizle, biz korsan değiliz. Daha önceden verilmiş olan hakkımızı geri istiyoruz. Biz sistem dışı çalışmıyoruz. Yasa dışı uygulamalarla çalışmıyoruz. UETS sistemimiz var. Yolcu taşıma belgemiz var. E-2'miz var. TURSAB'ımız var. Ama daha önce verilen belgemiz verilmiyor.  9+1 yol ve güzergah belgemizi istiyoruz" diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum