Tarihi hastaneyi boşaltıyorlar!

Tarihi hastaneyi boşaltıyorlar!
Geçtiğimiz yıl gazetemizin gündeme getirdiği "Sağlık Bilimleri Üniversitesi Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gümüşsuyu Ek Binası" adıyla hizmet veren Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nin geçen yıl olduğu gibi yeniden boşaltılmaya başlandığı iddia edildi. Damga'ya konuşan SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Tekin Akarken, “Başhekimlik bölümündeki tüm malzemeler hiçbir tutanak tutulmadan çeşitli kişilerce hastaneden kaçırılmaya başlandı” dedi

Yangından mal kaçırır gibiler

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sağlık Bakanlığı'na bağlanan ve "Sağlık Bilimleri Üniversitesi Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gümüşsuyu Ek Binası" adıyla hizmet veren Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nin parça parça taşındığı belirlendi. Konuya ilişkin Damga'ya konuşan Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Başkanı Özlem Tekin Akarken, hastanenin Taksim İlkyardım Hastanesi'nde devredilmek istendiğini belirterek, “Geçen yıl da aynı şeyi yapmak istemişlerdi ve bizler sizin de desteğinizle kamuoyu oluşturmuş bunu engellemiştik. Şimdi yine hastaneyi boşaltmaya başladılar. Başhekimlik bölümündeki tüm malzemeler hiçbir tutanak dahil tutulmadan hastaneden kaçırılmaya başlandı. Atatürk resimlerine kadar indirilip götürülüyor. Adeta yangın mal kaçırır gibiler. Eşyaların nereye gittiği ve kimlere verildiği ise belli değil” dedi.

Malzemeler kimlere gidiyor belirsiz
Gümüşsuyu'nun tarihi bir hastane olduğunu ve bu şekilde herkesten habersiz bir şekilde boşaltılmasının kendilerini endişeye sevk ettiğini de belirten Akarken, benzer uygulamaların Çanakkale Asker Hastanesi'nde, Elazığ Asker Hastanesi'nde ve Gölcük Asker Hastanesi'nde de yapıldığını belirterek, “Bütün bu hastaneler Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 15 Temmuz sonrası içindeki tüm malzemelerle zimmetle devredilmişti. Ama bu hastanelerdeki devir edilen malzemelerin şimdiki akıbetleri kesinlikle bilinmiyor. Malzemeler nereye gidiyor kime gidiyor hiçbir şey belli değil. Aynı şekilde benzer bir kıyımın Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nde gerçekleşme ihtimalinden de endişe duyuyoruz. Yıllarca hizmet verdiğimiz bu tarihi binanın bakımsızlığa terk ediliyor oluşu ve içerisindeki malzemelerin boşaltılıyor oluşu hepimiz de kuşku yaratıyor” diye konuştu.

Geçen yıl da Damga gündeme getirmişti
Gümüşsuyu Asker Hastanesi geçtiğimiz yıl da boşaltılmak istenmiş ve otele dönüştürüleceği ya da özel bir hastaneye devredileceği yönünde iddialar ortaya çıkmıştı. Hastanedeki eşyaların taşındığına dair fotoğraflara gazetemiz ulaşmış ve bu haberi manşetten duyurararak ciddi bir kamuoyu oluşturmuştu. 

ANIL BODUÇ – ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.