Tarihi köprü görünmez oldu

Tarihi köprü görünmez oldu
Büyükçekmece Gölü ile denizin bitiştiği noktada yeniden inşa edilen D-100 Karayolu köprülerinin korkulukları Mimar Sinan’ın tarihi eseri Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nü görünmez hale getirdi.

Geceleri ışıklandırılan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Büyükçekmece’nin en önemli tarihi ve turistik uğrak yerlerinden biri olma özelliğine sahip. Her yıl binlerce ziyaretçiyi Büyükçekmece’ye çeken köprü, şimdilerde ise görünmez hale geldi. D-100 karayoluna inşa edilen 4 yeni köprünün bariyerleri ve korkulukları, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nün manzarasını kapattı.

Akgün değerlendirmişti
D-100 Karayolu üzerinde bulunan 2 adet köprü 2015 yılı başında şiddetli lodosun etkisiyle çökme tehlikesi geçirmiş Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün çabaları sonucu İBB tarafından aynı yere 4 yeni köprü yapılmıştı. Geçen yıl hizmete açılan köprülerle ilgili açıklamalarda bulunan Akgün, “2015 yılında köprüde çökme olduğu anda ben burada bulunmuştum. Alınan tedbirlerle büyük bir tehlike ortadan kaldırılmıştı. Sonrasında o zamanın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a bizim tarafımızdan bu konu iletildi. Defalarca bunun takibini yaptıktan sonra Büyükşehir Belediyemiz ihalesini yaptı ve köprülerin tamamı bitti ve yol düzenlemesi yapıldı. Bu düzenleme bölgemizdeki D – 100 trafiğini büyük oranda rahatlattı” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.