Tarihi yeniden canlandırdık

Tarihi yeniden canlandırdık
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Feyzullah Mahallesi’nden kadınlarla yaptığı toplantıda, engelli vatandaşların emeğine destek olun çağrısı yaptı. Kılıç, “Biz göreve gelmeden önce Beşçeşmeler Meydanı ve etrafı ne yazık ki bakımsızdı. Oradaki tarihi çeşmelere yeniden can verdik" dedi

Mahalle buluşmaları kapsamında Feyzullah Mahallesi’nden kadınlarla kahvaltıda bir araya gelen Başkan Kılıç, 4 yıllık hizmetlerinin bilançosunu sundu. Engellilerin sosyal yaşama katılmaları amacıyla mahalleye Üreten Engelliler Merkezi kazandırdıklarını belirten Kılıç, “Engelli kardeşlerimiz oraya gelerek yetenekleri doğrultusunda üretim yapıyor. Kese kağıdı hazırlayıp, dışarı satıyorlar. Bu sayede hem harçlıklarını çıkarıyor, hem de sosyal hayata katılarak özgüven kazanıyorlar. Aynı merkez içerisinde bir de Sevgi Kafe’yi hizmete açtık. Orada da down sendromlu kardeşlerimiz çalışıyor. Sizlerden ricam, bu merkezimizi ziyaret etmeniz. Oradaki kardeşlerimize destek olmanız” diye konuştu.

Cazibe merkezi yaptık
Bugünkü Beşçeşmeler ile Feyzullah mahallesinin tarihinin yüz yıllar öncesine dayandığını vurgulayan Kılıç, buranın tarihine sahip çıktıklarını belirtti. Kılıç, “Biz göreve gelmeden önce Beşçeşmeler Meydanı ve etrafı ne yazık ki bakımsızdı. Biz o bölgeyi restore ettik. Oradaki tarihi çeşmelere yeniden can verdik. Beşçeşmeler’de esnaf kardeşlerimize de danışarak, çevre ve meydan düzenlemesi yaptık. Artık orası sadece Maltepe’nin değil, hem İstanbul’un, hem de dünyanın farklı kültürlerinden insanlar için de cazibe merkezi. Hepiniz eşinizi, çocuklarını, dostlarını alıp orada gönül rahatlığıyla vakit geçirebilirsiniz. Biz her yıl Beşçeşmeler’de dünyanın farklı ülkelerinden insanları oraya taşıyor, kültür festivalleri düzenliyoruz. Bu kentin tarihini herkese tanıtıyoruz” dedi.

Maltepeli annelere piknik sürprizi
Maltepe Belediyesi tarafından, “Anneler Günü” pikniği düzenlenecek. 0-12 yaş arası çocuk sahibi olan tüm anne babaların katılabileceği ücretsiz piknikte, satranç, yüz boyama ve maskotlar eşliğinde deney, şarkı, geri dönüştürme, kitap okuma ve oyun atölyeleri ile çocuklar ve velileri eğlenirken, öğrenecek. Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın katılımıyla “İstanbul95” projesi kapsamında, "Dolmalar sizden, atölyeler bizden" sloganıyla Büyükbakkalköy’de düzenlenecek piknikte, oyuncak yapımından, geri dönüştürme atölyesine, satrançtan deney atölyesine geniş bir yelpazede katılımcılar renkli bir gün geçirecek. Çeşitli seminerler ve müziklerin de yer alacağı ücretsiz etkinlikte, diyetisyen Nilay Keçeci beslenme semineri verecek ve Uzman Psikolog Nazlı Hasanlar ile İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 15. İstanbul Bienali kapsamında hazırlanan çocuk kitabı “Opti ile Pesi: Komşuluk Şarkısı” çocuklarla birlikte okunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.