Tebrik güzel de boya ve fırça lazım

Tebrik güzel de boya ve fırça lazım
Ressam Esma Gül Semiz'in öğrencileri, karma sergi açtı. Desteklerinden ötürü Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve ekibine teşekkür eden Semiz, “Sanatçının resimlerinin maddi ve manevi anlamda ilgi görmesi gerekli. Tebrik etmek güzel ama bir ressamın boya ve fırça alması da gerekiyor. Dolayısıyla maddi anlamda gerçekten değerini verecek koleksiyonerlere ihtiyaç var” dedi

Ressam Esma Gül Semiz'in öğrencileri, Büyükçekmece Belediyesi Sergi Salonu'nda karma resim sergisi açtı. Sergi yoğun ilgi görürken Ressam Esma Gül Semiz gazetemize açıklamalarda bulundu. Resime olan yatkınlığının öğretmeni tarafından keşfedildiğini söyleyen Esma Gül Semiz, “Resim sanatına olan yatkınlığımı lise çağında 14 yaşında iken keşfettim. Kayseri'de Adnan Altuğ adında bir öğretmenim bu yeteneğimi keşfetmemi sağladı. Kendi pastel boyası vardı ve bana Picasso'nun  bir portresini çıkartıp çizmemi söyledi. Çizemem desem de 'Yapabilirsin bir dene' dedi. Denemem o deneme oldu ve üniversite sınavında başarılı olacağımı aileme anlattı 'Destekleyin' dedi. Aileme ressam olacağım fikri sıcak gelmedi ama her zaman sanat için çalıştım” dedi. 

Sanatçı olmak için çalıştım
Kurslara katılabilmek için kasiyerlik, garsonluk gibi çeşitli işlerde çalıştığını söyleyen Esma Gül Semiz, “İyi bir derece ile fakülteyi kazanınca babam boynuma atladı sevincinden. Ben Büyükçekmece'ye evlenip geldim ve Büyükçekmece kendi memleketim gibi oldu. Kursiyerlerime resim çizmeyi öğretiyorum ama çoğu zamanda hayata dair yaşadıklarımla ilgilionlara da danışıyorum, onlarda bana birşeyler katıyor. Ressamlığın yüzde 70'i çalışmak ve sabır iken yüzde 30'u ise yetenek. Şu anda 50 öğrencim var diyen Gül Semiz, “Bazı kursiyerler çöp adam bile çizemem diyor ama bir zaman sonra onlar çok güzel resimler yapmaya başlıyor. Engelli öğrencilerimiz de bize ve kendine bir şey katıyor. Bu onlar için bir terapi de oluyor” dedi.

esma gül semiz

Ressamın beklentisi desteklenmek
Ressamın en büyük beklentisinin desteklenmek olduğunu ifade eden Semiz şöyle konuştu: “Sanatçının resimlerinin maddi ve manevi anlamda ilgi görmesi gerekli. Tebrik etmek güzel ama bir ressamın boya ve fırça alması da gerekiyor. Dolayısıyla maddi anlamda gerçekten değerini verecek koleksiyonerlere ihtiyaç var. Yatırım için ev alıp satanlara bir sanat eseri almalarını öneriyorum. Sanat eseri de değerlenir. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün bize çok büyük destek verdi. Bu salonu bize tahsis etmesi, desteklemesi güzel bir örnek. Hasan Akgün gibi insanların sanatçıyı maddi ve manevi anlamda desteklemesi gerekir. Kursiyerlerime teşekkür ediyorum. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve annesi Ayşe Akgün'e, Büyükçekmece Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Nazan Karagöz'e,  Siyasi ve Kültür İşler Sorumlusu Hasan Akkuş'a, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Reşit Oral'a ve sanatçının yanında olan herkese. Bunların hepsi bizim için müthiş bir enerji.”

1 Mayıs'a kadar açık
“Sergi'yi 1 Mayıs Salı gününe kadar ziyaret etmek mümkün olacak.

Atatürk'ü çizmek isterdim
“Ben Gazi Mustafa Kemal Ataürk'ü çizmek isterdim. Sanatçı hayatında yaşadığını resmeder doğduğum yerde toprak tonlarını kullanırken burada deniz tonlarını kullandım. Büyükçekmece'yi çok seviyorum.”

Esma Gül Semiz kimdir?
“1985 yılında Kayseri'de doğdum. Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni derece ile kazandım. Mezun olunca İstanbul'a gelip formasyon eğitimi aldım. Burada sanat hayatıma başladım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.