Tek başımıza iktidar olacağız

Tek başımıza iktidar olacağız
İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı Ahmet Ünal, İYİ Parti'nin Türkiye siyasetine yeni bir soluk getireceğini belirterek iddialı açıklamalarda bulundu. “Tek başımıza iktidar olacağız” diyen Ünal, “Ülkemizde iyiliğe ve güzelliğe karşı olan hasret bizle beraber bitecek” şeklinde konuştu.

Türkiye, 2019'da yapılacak seçimlere kilitlenmişken siyaset arenasına yeni bir heyecan katan İYİ Parti, İstanbul'daki ilçe teşkilatı yapılanmalarının da büyük bir kısmını tamamladı. Ersin Beyaz'ın İstanbul İl Başkanlığı görevini sürdürdüğü partinin Şişli İlçe Başkanlığı'na atanan isim ise Ahmet Ünal oldu. Daha önce AK Parti Şişli Belediye Başkan Aday Adayı olan Ünal'ın, İYİ Parti'ye geçişi konuşulurken, Ünal “Ben ait olduğum yerdeyim” dedi. Gerek Şişli'de gerekse İstanbul'da bir seçim zaferi umduklarını kaydeden Ünal, partilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Temel hedeflerinin iktidar olmak olduğunu anlatan Ünal, İYİ Parti'nin Türkiye'ye birçok açıdan olumlu etkileri olacağını savundu.

Ben ait olduğum yerdeyim
Kendisine ilk olarak Şişli İlçe Başkanlığı görevi teklif edildiğinde büyük bir gurur yaşadığını kaydeden Ünal, partiye geçiş kararını vermekte ise hiç zorlanmadığını söyledi. Ünal, “Öncelikle İyi Parti’ye geçiş olarak değerlendirmemek lazım, İyi Parti’nin kuruluşundan itibaren bu ümit veren siyasi oluşumun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Dolayısıyla süreç olarak değerlendirecek olursak, ülkemizin girmiş olduğu siyasi çıkmazda halkımız için bir umut olan İyi Parti’nin doğuşunu incelemek lazım. Böyle bakıldığında bir geçiş sürecinden daha çok partinin kuruluşuyla birlikte oluşumun içinde olmam dolayısıyla geçiş olarak değerlendirmiyorum. Hep ait olduğum yerde hissiyatı içerisindeyim bundan ötürü partiye geçme olarak değerlendirdiğim bir süreçten bahsedemeyeceğim. Dolayısıyla partiye geçiş ve katılma zamanımın da ülkemizin siyasi çıkmaza girdiği anla aynı döneme girdiği zamana denk geldiğini söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

İhtiyaç vardı
Türkiye'deki siyasetin AK Parti ve CHP ekseninde sıkıştığını ve halkın yeni bir umut arayışı içerisinde olduğunu da anlatan Ünal, bu umudun en temel karşılığının İYİ Parti olacağını iddia etti. Ünal, “Yeni bir partiye ülkemiz ve toplum olarak hepimiz ihtiyaç duymaktaydık. Kesinlikle üzerinde durulması gereken konu mevcut siyasi oluşumların kutuplaştırıcı üslubuna karşı toplumu kucaklayan bir siyasi oluşuma bir görüşe ihtiyacın olduğu hususudur. Bu açıdan bakıldığında İyi Parti’nin bu ihtiyacı karşılayacağı kanaatindeyim” dedi.

Toplumsal mutabakat vurgusu
Siyaset dünyasında başarının en temel sırrının toplumun tüm kesimlerini kucaklamak ve kimseyi ayrıştırmamak olduğunu vurgulayan Ünal, “Parti içi şahsi icraatlarımızdan daha çok partimizin memleketimiz için icraatları üzerinde yoğunlaşmamız gerekir. Öncelikle toplumsal mutabakatın sağlanması, siyasi görüş nedeniyle çok uç noktalara varan ayrışmaların önüne geçmek için hep birlikte çalışmamız, icraat ortaya koymamız lazım” diye konuştu.

Ayrıştırmak yok
Partilerinin ayrıştırıcı tüm söylemlerden ve politik yaklaşımlardan uzak durarak yol alacağını anlatan Ünal, “Ayrıştırıcı siyasetin tam karşısında bir siyasi oluşum olarak İYİ Parti tabii ki toplumun tüm fertleridir. Hedef kitle, etnik grup yahut inanç temelli bir kitle üzerine siyaset yapmanın modern toplum anlayışıyla ters düştüğü inancındayım. Dolayısıyla toplumun tüm fertlerinin birlikte huzur, esenlik ve refah içinde yaşadığı bir toplum hayalim olduğu için Partimizin de hedefinin tüm toplum olması mensubu olduğum parti ile iftihar etmem için başkaca bir nedendir” dedi.

Başka bir partinin alternatifi
İsim vermeden MHP'yi de eleştiren Ünal, kendilerinin MHP'nin en güçlü alternatifi olduklarını kaydetti. Ünal, “Öncelikle her oluşum bir başka oluşumun alternatifidir. Kaldı ki, İYİ Parti’de başka bir partinin alternatifidir ve milletin tercihi için güçlü ve ümitli bir seçenektir. Milletin tercihinin değişmesi yahut alternatifler arasında mukayese yaparak bir oy kullanması demokrasinin en temel kaidesir” şeklinde konuştu.

Yüzdelik oy oranı veremem
İYİ Parti'nin tek başına iktidar olacağı gibi güçlü bir iddiayı da dillendiren Ünal, şöyle konuştu; “Bir yüzdelik oy oranı verilmesini doğru bulmuyorum lakin partimizin tek başına iktidar olacağına inancım tamdır. Ayrıca söylemek lazım ki; ülkemizde demokrasi kültürünün daha da yerleşmesi için ben ekibim canla başla çalışacağız. Ayrıştırıcı siyasetin her zaman karşısında olacağız. İnanca, etnik farklılıklara dayalı siyasetin ülkemizde artık tekrar karşılık bulamayacağı bir siyasi atmosfere kavuşmak ümidiyle hiç yorulmadan, hiç durmadan çalışacağımızın teminatını vermekten başka halkımızın da bir rehber olarak bize yol göstermesini diliyorum.” ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.