Temurci'nin görevden alınmasını kasım ayında yazmıştı

Temurci'nin görevden alınmasını kasım ayında yazmıştı
Daha önce görevden alınan belediye başkanlarının isimlerini yazan gazetemiz yazarlarından Ali Tarakçı sırada da bazı başkanların olduğunu dile getirmiş ve gündem belirlemişti. Tarakçı k4 Kasım 2017 tarihli köşe yazısında Ak Parti İstanbul İl Başkanı olan Selim Temurci'nin pasifize edildiğini hatta görevden alındığını söyleyenlerin de olduğunu dile getirmiş ve iddialarıyla ses getirmişti.

İşte o yazı;

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da 6 belediye başkanının istifasının isteneceğini ve bir belediye başkanının yüzde 50 kalma ihtimali olduğunu yazmıştık.
Yazdığımız yazıdan sonra yüzlerce tepki aldım.
Tepki verenler ismi geçenlerden bazılarının alınamayacağını, özellikle Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vefası olduğunu, çok başarılı olduğunu ve istifasının istenmeyeceğini söyleyenlerde oldu.

İstifalar birkaç hafta ötelendi!
Kimsenin aklından bile geçir(e)meyeceği; "İstanbul Kadir Topbaş, Ankara Melih Gökçek, Bursa Recep Altepe, Balıkesir Edip Uğur görevden alındıktan sonra, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun kıymeti harbiyesi ne olabilir ki" diye yanıt verdim. 
Karşılıklı sohbet edince yazmadığım kimi bilgileri de paylaşınca, görüştüğüm isimlerin çoğu hak verdiler.
Özellikle Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın bu hafta istifa edeceğini yazmıştım.
Son aldığımı bilgiye göre, istifalar bir kaç hafta ötelenebilir.
Nedeni ise şu:
İstifa ettirilen belediye başkanları ile kamuoyunda yansımaları değerlendirildikten ve 6 Kasım tarihinden sonra belediye meclis toplantılarından sonra istifaların başlayacağını söyleyebiliriz.

Temurci istifa etmiş! Yazı elimde patladı!
Asıl bombayı patlatalım.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci görevini bırakıyor. 
Kardeşinin FETÖ'den tutuklanması ve sonra serbest bırakılması ayrıca 15 Temmuz sonrasında görevden alınacağı iddialarına rağmen, darbe akşamı verdiği mücadeleden dolayı da görevde kalmasına karar verilmişti.
Nihayet karar verilmiş. 15 gün içersinde Temurci istifa ediyor. Yerine kimin geleceği ise çok büyük sürpriz.
****
Bu satırları yazarken, Temurci'nin birkaç dakika önce istifa ettiğini öğrendim. 
Temurci’nin bir hafta önce Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra istifasını verdiğini, resmi olarak da dün istifasının kabul edildiğini teyit ettim.
AK Parti İstanbul eski İl Başkanı Selim Temurci'nin uzun süredir pasifize edildiğini ve yetkilerinin askıya alındığını biliyordum. 
Hatta iki gün önce istifa ettiğini söyleyenler de var.
Perşembe günü odasını topladığı da iddia ediliyor.
İki gündür hasta yatmamın sonucu, resmen haber elimde patladı.
Görülen o ki, il başkanın istifasının başka bir anlamı da, kongre sürecinde yeniden yapılandırılacak olan ilçeler de atanan kimi isimlerin yeniden değerlendirileceğidir.
Atanacak olan il başkanının, yeni isimler belirleyeceği gerçeğidir.

Kim il başkanı olur?
İl Başkanlığı için dört isim geçiyor.
Üç isim İstanbul Milletvekilleri; Ali Haydar Yıldız, Erkan Kandemir, Halis Dalkılıç ve dördüncü isim Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu.
İstanbul Milletvekili olan bir isimle görüştüğüm de; böyle bir bilgisi olmadığını, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan görev verdiğinde, bırakın il başkanlığını, mahalle başkanlığı için bile istifa edeceğini, kendilerinin bir dava adamı olduğunu söyledi.
****
Ali Haydar Yıldız'ın il başkanı olarak Erdoğan tarafından istenildiği, zamanın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Temurci'yi tercih ettiğini parti kamuoyu biliyor.
Yıldız'ın yeniden Erdoğan tarafından atanabileceği söyleniyor. Ayrıca Bilal Erdoğan'a çok yakın bir isim olmasının Yıldız'ın şansının yükselttiği söyleniyor.
****
2002 ve 2007 arasında il başkanlığı görevinde bulunan; MKY, MKKY üyeliği, Sağlık ve Çalışma Bakanlığı görevlerinde bulunan Dr. Müezzinoğlu il başkanlığı görevini kabul etmeyebilir. Benim düşüncem de, 2019 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabilme ihtimalinin çok yüksek olduğudur. 
Şunun altını çizeyim. Kim atanırsa atansın il başkanlığına, kongrelerde ilçe başkanlığı için ismi geçenler yeniden değerlendirilecek, atandığı söylenen birçok ilçe başkanının değişebileceğini de bir kenara yazılmasını isterim.
Son söz: 2018 yılında erken yapılacak genel seçimlere kadar köprülerin altından çok sular akar. Ve yine yazın bir kenara AK Parti de sular kolay kolay da durulmaz. Beşiktaş, Monoca maçında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün protokol da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yan yana oturmamasının anlamı da, yeni yılda oluşacak yeni oluşumlar üzerinde okumak gerekir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.