TOKİ Başakşehir Kayabaşı kurası canlı izle! TOKİ kurası internetten takip et

TOKİ Başakşehir Kayabaşı kurası canlı izle! TOKİ kurası internetten takip et
Yüz binlerce vatandaşın ev sahibi olabilmek adına başvurusunu yaptığı TOKİ Başakşehir Kayaşehir evleri için kura çekimi canlı olarak izlenilmek isteniyor. İşte detaylar...

TOKİ'nin 67 ilde gerçekleştirdiği projelerinde binlerce kişi ev sahibi olacak. Evlerini almak isteyen vatandaşlar kura çekimi için çok sabırsız ve sonucu biran öğrenmek istiyor. Kura töreni internetten canlı seyredilebiliyor. TOKİ'nin İstanbul kuraları saat kaçta çekilecek? TOKİ Başakşehir Kayaşehir kura çekimi canlı izle...

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da talep toplanan 6 bin 300 konut için ilk kura, Başakşehir Kayabaşı projesinde yer alan konut için yapılacak, 4 bin 467 konut ev sahibi olacak. Kura çekilişi Fatih Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 26-27 Haziran'da saat 10.00'da törenle başlayacak. Ailelerin merakla beklediği kura törenleri, TOKİ'nin kurumsal sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

50 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında #İstanbul’da talep toplanan 6 bin 300 konutun kuraları 26 Haziran’da 2019 tarihinde başlıyor. Kura törenlerini Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

2+1 nitelikli 2 bin 338 konutun kurası 26 Haziran, 3+1 nitelikli 2 bin 129 konutun kurası 27 Haziran Perşembe günü çekilecek.

Alt gelir grubunda satışa sunulan konutların yüzde 25'i emeklilere, yüzde 10'u şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlere, yüzde 5'i ise engellilere ayrıldı.

Kuralar, 28 Haziran Cuma günü saat 10.00'da Başakşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak Silivri 685 konut kurası ile 1 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00'da Haldun Alağaş Spor Kompleksi'nde yapılacak Tuzla 500 konut kurasıyla devam edecek.

Başakşehir Ayazma'da inşa edilecek 311 konut ve Hoşdere'de inşa edilecek 337 konutun kura törenleri ise 2 Temmuz Salı günü saat 10.00'da Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 

2020’DE İSTANBUL İÇİN 10 BİN YENİ KONUT
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, 50 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında İstanbul'da talep toplanan 6 bin 300 konuta 300 bin üzerinde başvuru yapıldığını, 26 Haziran itibarıyla İstanbul'da kura çekimlerine başlayacaklarını dile getirdi. Vatandaşların İstanbul projelerine gösterdiği yoğun talebi dikkate aldıklarını vurgulayan Bulut, 2020'de İstanbul'da dar gelirli vatandaşlar için yaklaşık 10 bin yeni konutu daha satışa sunacaklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.