Toplum kadınla var oldu

Toplum kadınla var oldu
CHP Arnavutköy İlçe Başkan Ruhi Tuncel 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle Arnavutköylü kadınları kahvaltıda ağırladı.

Yeni yönetim binasında yapılan programa  CHP Arnavutköy ilçe başkanı Ruhi Tuncel, yönetim kurulu üyeleri, gazeteciler ve Arnavutköy'ün çeşitli bölgelerinden gelen yaklaşık 150 kadın  katıldı. İlçe Başkanı Ruhi Tuncel, kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada, Kadınlar gününün anlam ve önemine vurgu yaptı. Tuncel, ''Kadınlar anadır, kadınlar eştir, kadınlar erkeklerin doğmasına vesile olan yüce varlıktır. Kadının değer görmediği toplum ezilmeye mahkumdur. Toplum kadınla var olmuştur kadının varlığıyla devam edecektir, İyi ki varsınız" dedi.

Tarihçesini anlattı
Başkan Tuncel’in ardından kadın örgütlenmelerinden sorumlu ilçe Başkan yardımcısı Gül Yiğit de  kısa bir konuşma yaparak kadınlar gününün tarihçesini anlattı. Yiğit, günümüzdeki kadınların en büyük sorunu olan kadın istismarı ve kadın cinayetlerinin toplumsal bir yara haline geldiğini ifade ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. ORHAN ŞİMŞEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.