Toplum uyutulmuş

Toplum uyutulmuş
Yeşilay Cemiyeti Arnavutköy Şubesi Başkanı Doğan Altınkaynak bağımlılığa karşı nasıl bir yol izleyeceklerini basınla paylaştı.  Bağımlılığının terörden daha tehlikeli olduğunu dile getiren Altınkaynak, “Maalesef uyuşturulmuş bir gençlik ve uyutulmuş bir toplum oluşuyor” uyarısını yaptı 

Geçtiğimiz aralık ayında kurulum çalışmalarını tamamlayarak ilk istişare toplantısını yapan Yeşilay Cemiyeti Arnavutköy Şubesi Başkan ve yönetim Kurulu üyeleri Hanedan Restoran'da basınla tanışma toplantısında bir araya geldi. Toplantıda konuşan ve toplumumuzun uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda hızla uçuruma sürüklendiğini dile getiren Başkan Doğan Altınkaynak, “Bizler son yıllarda toplumumuzda hızlı bir tırmanış gösteren uyuşturucu, sigara, alkol, teknoloji bağımlılığı ve madde bağımlılığı konusunda çalışmalar yapmak, farkındalık oluşturabilmek adına Yeşilay Cemiyeti’nin Arnavutköy Şubesini kurduk. Önümüzdeki yıllarda yeterli ve etkin önlemler alınmadığı taktirde, önü alınamayacak yaralar açılmaya devam edecek” dedi. Yeşilay haftası münasebetiy önümüzdeki günlerde Arnavutköy’de bir dizi etkinlik ve çalışmalar düzenleyeceklerinin altını çizen Altınkaynak, 1920 yılında kurulan Yeşilay Cemiyeti’nin kuruluş amacı, felsefesi ve görevleri hakkında da bilgi verdi.

Yoğun bir çalışma yapacağız
Yeşilay Cemiyeti Arnavutköy Şube Başkanı Altınkaynak, yaptığı konuşmada madde bağımlılığının terörden daha tehlikeli olduğunu belirterek, "Bağımlılık toplumu ve gençliği ciddi manada tehdit ediyor. Maalesef uyuşturulmuş bir gençlik ve uyutulmuş bir toplum oluşuyor. Özellikle son yıllarda kadın, erkek ve gençler teknoloji bağımlısı haline gelmeye başladı" diye konuştu. Yeşilay Cemiyeti’nin teknoloji bağımlılığını da tüzüğüne alarak bu hastalıkla mücadele etme kararı aldığını söyleyen Altınkaynak, "Önümüzdeki günlerde hızlı bir çalışma içine girerek Arnavutköy ve çevresinde madde bağımlısı, uyuşturucu, sigara ve buna benzer duruma düşmüş gençleri bu illetin pençesinden kurtarmak için yoğun bir çalışma yapacağız. Anne ve babaların bize yardımcı olmasını istiyoruz. Çalışmalarımızda kimseyi ifşaa etmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Basından destek istedi
Önümüzdeki günlerde yapacakları çalışmaların kamuoyu ile paylaşılması konusunda kendilerine destek olabilecek kurumların başında basının olacağını hatırlatan Doğan Altınkaynak, basının toplumu aydınlatmada rolünün büyük olduğunu söyledi. Altınkaynak, "Bundan dolayı toplumun bilinçlendirilmesi ve bu tür tehlikelere karşı uyandırılması, uyarılması konusunda basın kuruluşlarımıza büyük görevler düşüyor. Ben özellikle Arnavutköy’de canla başla çalışan gazetecilerin bu konuda bizlere destek olacaklarına yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

Suriyelilere de el atılacak
Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplayan Doğan Altınkaynak, bir soru üzerine Arnavutköy’de yaklaşık on bin kayıtlı Suriyelinin yaşadığı bilgisini verdi. "Suriyeli kardeşlerimize de yardım elini uzatarak onların arasında da böyle bir açmazın içerisine düşen kardeşlerimize yardımcı olacağız" diyen Altınkaynak, "Sağcısı, solcusu, alevisi, sünnisi, siyasi görüşü ne olursa olsun, hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun bu illetin pençesine düşmüş olan herkese ellimizden geldiğinice yardımcı olacağız" dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.