Turizmin kalbi İstanbul’da atıyor

Turizmin kalbi İstanbul’da atıyor
23. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı

EMITT’in bu yıl rekor seviyede yabancı profesyonel ziyaretçinin ağırlaması planlanıyor. Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren fuara, bu yıl 94 ülkeden bin 100 ana firma, alt katılımcılarla birlikte toplamda 5 bin 602 firma katılıyor. 4 gün sürecek fuarda, katılımcı firmalar renkli anlara sahne oluyor. Yöresel yiyeceklerden, danslara katar şehirler ve firmalar ziyaretçilere yeni deneyimler sunuyor.

Ekonomik düzey yükselir
Fuara katılanlar arasında bulunan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 2019 yılındaki beklentilerini anlattı. Behçet Saatcı, "Geçtiğimiz yıl turizm anlamında çok iyi geçti, bu sene beklentimiz geçen yıldan çok daha iyi. Sadece Fethiye olarak değil, bütün Türkiye olarak en az yüzde 25 artış bekliyoruz, İngiliz, Rus, Ukrayna hatta Bulgaristan pazarından. Önemli olan turist sayısının 45-50 milyona çıkması değil, turizm gelirinin artması. Oda fiyatlarını ekmek, peynir fiyatına değil o coğrafyanın hakkını verecek şekilde çekip, hizmet kalitesini yükseltirsek o zaman gelen turistin sayısında daha çok rakam bizi cezp eder. Fethiye olarak 50 bin yatağımız var geçen sene 1.5 milyon turist ağırlamışız. Gelenlerin memnuniyet kat sayısı çok yüksek" dedi.

Marka şehir önemli
Marka şehirlere marka insanlar ve marka şirketlerin geleceğine vurgu yapan Saatcı, "Şehrin marka kalitesi yükselirse gelen insanlarında ekonomik düzeyi yükselir, bıraktıkları para da çoğalır. Biz Fethiye'yi yaşanmaktan keyif alınan bir yere dönüştürmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Pazar gününe kadar açık
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) eski Başkanı Fethi Özboğaz ise, "Biz Türkiye'de yüzde 8 misafir ağırlıyoruz. Bu gerçekten çok az bir miktar. Bütün arzumuz Türkiye'nin KKTC'yi görmesidir. Yaptığımız araştırmalara göre, Türkiye'de 10 milyon insanın iç turizm yaptığını biliyoruz. Bu ciddi bir rakam. Türkiye'den Kıbrıs'a gelenlerin sayısı 1 milyon civarında. Sürekli gelen değil, ziyaretçi olarak bakabiliriz buna. Önümüzde gerçekten çok büyük bir pazar var ve Kıbrıs'ı bilmeyen çok insan var. Türkiye'de daha iyi tanıtımı eğer çözebilirsek gerçekten Türkiye şu anda yaptığı katkıdan çok daha fazla katkı sağlayacaktır ülkemize. Bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.  EMİTT pazar akşamına kadar ziyareti açık olacak.

Esenyurt da fuara katıldı
Türkiye ve bölgenin en önemli turizm fuarlarından birisi olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) başladı. TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuara Esenyurt Belediyesi de katıldı. Bu yıl 23’üncüsü açılan ve 3 Şubat’a kadar açık kalacak fuarda Türkiye’den ve dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen çok önemli turizm firmaları katılırken, çok sayıda il ve ilçe temsilcileri de bölgelerini ve yöresel özelliklerini tanıtmak için stant açtı. Esenyurt Belediyesi de açtığı stantla Türkiye’nin önde gelen termal tesislerinden olan kaplıcalarını tanıttı. Esenyurt Belediyesi, oldukça ilgi gören bagajda mama uygulamasını da sergiledi. Sokak hayvanları için arabaların bagajında taşınarak hayvanlara verilen bagajda mama paketleri fuara katılanlara dağıtıldı. Hayvanlar için örnek projeler yapan Esenyurt Belediyesi ayrıca fuarda standın bir alanında da sokak hayvanları için çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.