Uçaklar boş gidip geliyor!

Uçaklar boş gidip geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı açılışında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında “Uçaklarımız boş gidip geliyor” diyen Erdoğan, “Bu uçaklar boş gidip gelirse bu ne Rize’ye ne de Artvin’e yakışır. Bu uçakları doldurun ki bu gidip gelişler çok daha farklı bir şekilde devam etsin” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte; Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış törenine katıldı. Törende, Erdoğan ve Aliyev'in yanı sıra; AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu da bulundu. Açılışta konuşan Aliyev, “Aziz ve değerli kardeşim sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aziz kardeşlerim. Yeniden Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Kardeş Türkiye günden güne güçleniyor, gelişiyor” diye konuştu.

Aliyev'den Karabağ mesajı
Aliyev, şu ifadeleri kullandı: “Savaşın ilk gününde Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye, Azerbaycan'ın yanındadır demesi, birçokları için mesaj oldu. Türkiye bizim arkamızdaydı. Azerbaycan halkı hiçbir zaman bu kardeşliği unutmayacak. Karabağ'ın imarı için beraber, omuz omuza çalışıyoruz. Aziz dostlar, ben ilk kez Rize'deyim. Uçaktan burayı seyrederken dedim ki, burası cennete benziyor. Rize'nin, Artvin'in, Karadeniz'in tabiatı büyük servettir ama en büyük servet, bu bölgenin insanlarıdır. Yaşasın Rize, yaşasın Türkiye, yaşasın Türkiye ve Azerbaycan birliği.”

Uçaklar dolmalı
Aliyev'in ardından kürsüye çıkan Erdoğan, “Sayın Aliyev, Sayın Bahçeli, Sayın Destici, değerli misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Rize - Artvin Havalimanımızın şehirlerimize, bölgemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Uçakların boş gidip geldiğini de kaydeden Erdoğan, “5 yılda tamamlanan Rize - Artvin Havalimanı, yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli terminali, destek üniteleri ve diğer birimleriyle gerçekten gurur verici bir eser oldu ancak şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor. Buradan Rizeli hemşehrilerime, Artvinli hemşehrilerime sesleniyorum, uçaklar boş gidip gelirse bu ne Rizeliye ne Artvinliye yakışır. Demek ki Rizeli, Artvinli hemşehrilerim bu uçakları doldurmalı ki, bu gidip gelişler çok daha farklı şekilde devam etsin. Bu topraklarda yaşayanlar ve sılayı rahim için ziyarete gelenler yanında, bölgenin güzelliklerini görmek isteyen herkese Rize-Artvin artık bir uçak bileti mesafesindedir” dedi.
 

Başarı hikayesi
Yapılan yatırımların büyük bir başarı hikayesi olduğunu da kaydeden Erdoğan, “Rize'nin turizm potansiyelini değerlendirmek için de önemli çalışmalar yürütüyoruz. Kaçkar Dağları Milli Parkı'nı halkımızın kullanımına açtık. Bölgemizi, Karadeniz'in üs bölgesini yapacak İyidere Lojistik Limanı'nın da yapımı sürüyor. İnşallah bölgemiz, büyük ve güçlü Türkiye hedefimizin, aydınlık geleceğin lokomotiflerinden biri haline dönüşecektir. Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma yolcuğu hem 2 asırlık tarihi hem de tüm dost ve kardeşleri ile bölgesi için büyük bir başarı hikayesidir” diye konuştu.
 

Maliyeti çok yüksek
'Çay bardağı' şeklindeki kulesiyle gündem olan Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy'deki havalimanının temeli 3 Nisan 2017'de atıldı. Yıllık 3 milyon yolcu kapasitesine sahip olan havalimanının, 32 bin metrekare terminal binası ve diğer destek binalarıyla toplam 47 bin metrekare kapalı alanı bulunuyor. Havalimanının maliyetinin ise 1.7 milyar TL'yi aştığı hesap ediliyor.

İlk iniş gerçekleşti
İstanbul Havalimanı'ndan saat 08.30'da havalanan Türk Hava Yollarına ait TK 2538 sefer sayılı "Rize-Artvin" adlı yolcu uçağı, 10.35'te Rize-Artvin Havalimanı'na iniş yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.