Uludağ'ın eteklerinde yangın çıktı

Uludağ'ın eteklerinde yangın çıktı
Bursa'da Uludağ eteklerinde orman yangını çıktı. Bölgeye karadan ulaşılamazken, alevlere yangın söndürme helikopteriyle müdahale ediliyor.

Bursa'da Uludağ eteklerinde orman yangını çıktı. Bölgeye karadan ulaşılamazken, alevlere yangın söndürme helikopteriyle müdahale ediliyor.

Yangın, saat 16.30 sıralarında Yıldırım ilçesi Balaban Mahallesi'ndeki ormanda çıktı. Uludağ eteklerinde başlayan yangınla birlikte bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Bölgeye karadan ulaşım sağlanamazken, alevlere yangın söndürme helikopteriyle müdahale ediliyor.

KARADAN DA MÜDAHALE BAŞLADI

Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki Balaban Mesire Alanı'nın üst tarafında çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Yangına Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile İl Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 15 ekip ile bir yangın söndürme helikopteri müdahale ediyor. Bölgenin sık ağaçlık ve sarp olması nedeniyle ulaşımda güçlük çeken ekipler, karadan müdahaleyi zorlu şartlarda sürdürüyor.

Çevredeki vatandaşlar da ekiplere yardım ederken, havadan müdahale ile alevlerin Uludağ'a doğru ilerlemesi engellenmeye çalışılıyor.

Uludağ eteklerinde çıkan, yangın söndürme helikopterinin yanı sıra bölgenin sık ağaçlık ve sarp olması nedeniyle karadan güçlükle müdahalenin yapıldığı yangın, 3 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürdürülürken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Yangın, saat 16.30 sıralarında Yıldırım ilçesi Balaban Mahallesi'ndeki ormanda çıktı. Uludağ eteklerinde başlayan yangınla birlikte bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Bölgenin sık ağaçlık ve sarp olması nedeniyle karadan ulaşımda güçlük çekilirken, alevlere havadan yangın söndürme helikopteriyle müdahale edildi. Çevredeki vatandaşlar da ekiplere yardım ederken, havadan müdahale ile alevlerin Uludağ'a doğru ilerlemesi engellendi.

3 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

2 helikopter, 6 arazöz, 1 ilk müdahale aracı, 2 su tankeri ve 42 personelle müdahale edilen yangın, 3 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

Uludağ'ın eteklerinde yangın çıktı

Uludağ'ın eteklerinde yangın çıktı

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.