Uluorta satış yapılmayacak

Uluorta satış yapılmayacak
Sultaniye Mahallesi'nde vatandaşların sorunlarını dinleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “İlçemizde çok fazla seyyar satıcı vardı, biz onlara bayrama kadar süre vermiştik. Ekiplerimiz bu konuyla ilgilendi. Artık seyyarlar uluorta yerde satış yapamayacaklar. İnsanları rahatsız etmelerine izin vermeyeceğiz” diye konuştu​​​​​​​

Esenyurt Sultaniye Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet eden Başkan Kemal Deniz Bozkurt, eğitim, sağlık, işsizlik, çocuk kreşleri gibi birçok alanda yapılacak çalışmaların müjdesini verdi. Kıraç ve Esenyurt bölgesinde yapılacak olan iki tıp merkeziyle Esenyurt’ta yaşanan sağlık sorununa çözüm bulmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Bozkurt, "Mevcut hastane, ilçe nüfusu için yetersiz. Bu yüzden, tıp merkezi projesini devreye sokarak vatandaşların poliklinik hizmetlerini daha rahat almalarını sağlayacağız. Yapımı devam eden hastane ek hizmet binası ise en kısa sürede tamamlanacak" diye konuştu. 

Bayrama kadar süre verdik
Üniversite öğrencilerine burs verilmesi için ilçedeki iş adamlarıyla görüşme yapıldığını ifade eden Başkan Bozkurt, "Burs imkanının yanı sıra iş adamlarımızla birlikte vatandaşlarımıza iş bulmayla ilgili bir çalışmamız var. Zannediyorum o da 6 ay veya 1 yıl sonra devreye girer. Bu sorunu önemli oranda aşacağız" dedi. Kemal Deniz Bozkurt, belediye bünyesindeki çocuk kreşlerinden daha çok vatandaşın yararlanmasını sağlayacaklarını ve ücretlerde indirime gideceklerini söyledi. Belediye Başkanı Bozkurt, ilçedeki seyyar satıcılarla ilgili olarak da, "İlçemizde çok fazla seyyar satıcı vardı, biz onlara bayrama kadar süre vermiştik. Ekiplerimiz bu konuyla ilgilendi. Artık seyyarlar ulu orta yerde satış yapamayacaklar. İnsanları rahatsız etmelerine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Kurallara uyacaklar
Bir vatandaşın sorusu üzerine ilçedeki Suriyeli konusuna değinen Başkan     Bozkurt, onların da Esenyurtlu vatandaşların tabi olduğu tüm kurallara uymaları gerektiğini belirterek, iş yerlerinin denetlendiğini ve ruhsatsız çalışan tek bir iş yeri kalmayacağını söyledi. Başkan Kemal Deniz Bozkurt, memleketlerine dönmek isteyen Suriyelilerin ücretsiz olarak ülkelerine gönderildiği belirterek, "Gidenlerin oturma izinleri iptal olduğu için geri dönemiyorlar, dönseler bile 5 yıl içerisinde bu bölgeye giriş yapmaları yasak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.