Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy – Sancaktepe Metro Hattı metro hattı ne zaman açılacak ve durak isimleri

Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy – Sancaktepe Metro Hattı metro hattı ne zaman açılacak ve durak isimleri
İstanbul'un trafik sorununa çözüm olabilecek ve vatandaşların rahatça kullanabilmelerini sağlayacak olan Üsküdar Ümraniye Sancaktepe metrosu ne zaman açılacak sorusunun cevabı merak ediliyor. Milyonlarca insanın yaşadığı metropol kentteki en önemli güzergahlardan biri halini alacak olan metro hattı için son araştırmalar yapılıyor. İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın da çağrıda bulunduğu açılış hakkındaki detayları, durak isimlerini ve dakika olarak mesafeyi sizler için araştırdık. İşte detaylar...

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı özelliğini taşıyacak olan Ümraniye - Üsküdar hattının açılışı herkesi heyecanlandırıyor. Özellikle durakların geçtiği bölgelerde yaşayan vatandaşların ulaşımlarını daha kolay bir şekilde sağlamasının yanında ev kiralarından gelecek olan kazanç artışı da göze çarpıyor. İstanbul'un Anadolu yakası için büyük bir yükü üstüne alalcak metro hattının güzergahı ve durak isimleri de belirlendi. Ayrıca başlangıç ve bitiş noktaları arasındaki süre de ölçüldü. Tüm detaylarıyla bu metro hattının açılışına dair her şey haberimizde...

Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy – Sancaktepe Metro Hattı ne zaman açılacak?
Metro hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla bugün saat 15.00'te açılacak.

ÜSKÜDAR ÜMRANİYE SANCAKTEPE METROSU NE ZAMAN AÇILACAK?
İBB Başkanı Mevlüt Uysal, açılış haberini Twitter'dan duyurarak "İstanbul, teknoloji harikası, sürücüsüz metroya kavuşuyor. Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nı, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 15 Aralık Cuma günü, saat 15:00'de hizmete alıyoruz. Gelin bu sevinci hep birlikte yaşayalım..." sözlerini paylaştı. Üç ilçeden geçecek metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında yer aldığı 16 istasyon yer alacak.

HATTIN DETAYLAR
Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy – Sancaktepe Metro Hattı, Üsküdar-Çekmeköy istasyonları arasında yeralan yaklaşık 17 km uzunluğundaki ana hat tünelleri ve üzerinde delme ve aç-kapa tipinde toplam 16 adet istasyonu, yaklaşık 2,7 km’lik depo sahası bağlantı tüneli, depo sahası ve bakım alanı ve binaları bulunan bir raylı toplu tasıma sistemidir. Ana hat, Üsküdar Meydanında yapılacak olan Üsküdar İstasyonu’ndan başlar ve 17 km’lik güzergah TBM/EPB ve NATM yapım tekniğiyle gerçekleştirilecek tünel ile Çekmeköy İstasyonu’na ulaşır. Ayrıca ana hattan Dudullu mevkiinde sapılarak, 2,7 km’lik tünel bağlantı hattı ile Depo Sahasına ulaşılır.

metro hattı

GÜZERGAH NASIL?
Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı kapsamında, Üsküdar-Çekmeköy istasyonları arasında yer alan yaklaşık 17 km uzunluğunda tünel, toplam 16 adet istasyon, yaklaşık 2,7 km’lik depo sahası bağlantı tüneli, depo sahası ve bakım alanı ve binaları bulunmaktadır. Hatta 126 vagon hizmet verecektir. Metro tamamlandıktan sonra Üsküdar-Sancaktepe arası 27 dakikaya inecek. Hat, Marmaray Üsküdar istasyonu ile entegre olacak ve böylelikle Anadolu ve Avrupa kıtaları arasında da rahat erişim imkanı sağlayacaktır. Aynı zamanda Altunizade İstasyonu ile Metrobüs’e, tüm istasyonlarda da karayolu toplu taşıma sistemlerine erişim imkanı sağlayacaktır.

KAÇ DAKİKA SÜRECEK? 
Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy hattında 16 istasyon yer alacak ve 126 vagon bulunacak. İlk ve son durak arasında yolculuk eden bir kişi, toplam 24 dakikada istediği yere ulaşabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.