Uysal CHP’ye randevu vermiyor

Uysal CHP’ye randevu vermiyor
CHP'li ilçelerin sorunlarını konuşmak istedikleri İBB Başkanı Uysal'dan randevu alamadıklarını söyleyen CHP İBB Grup Başkanvekili Gülsever, “Birileri sayın belediye başkanına 'bunlarla görüşme' dedi. Ya da sayın belediye başkanı bunlarla görüşmezsem birilerinin gözüne daha fazla girerim diye düşünüyor olsa gerek” dedi. Gülsever'in anlattığı hikaye Ak Partililerin tepkisine neden oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Mevlüt Uysal'dan 9 kere randevu talep etmesine rağmen dönüş yapılmadığını söyleyen CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, “Kendimiz için değil vatandaş için görüşmek istiyoruz” dedi.  
İBB Meclisi'nde gündem dışı bir konuşma yapan Gülsever, ülke tarihinde siyasilerin kavga ettiğini ancak ne olursa olsun birbirleri ile selamlaşmayacak duruma gelmediğini belirterek “Tarihimizde onlarca siyasi parti ve siyaset insanları geldi geçti. Yerel seçim ve referandumlar oldu. Siyasiler birbirlerinin karşısına çıktı, zaman zaman hırçınlaştı, zaman zaman kavgalar ve yumruklaşmalar oldu. Ama bütün bunlara rağmen meclis dışında hep nezaket içinde olmaya özen gösterildi. Tıpkı bir futbol müsabakasında olduğu gibi zaman zaman sertleşilir, yumruklaşılır ama birbirine selam vermekten imtina etmez futbolcular. Yani kavga sahada verilir. Bilirler ki milli takımda beraber olurlar. Bugün yaşadığımız gibi ittifakların olduğu gibi” diye konuştu.

İlçelerin sorunları var
“Sayın belediye başkanımız geldiğinden beri görüşme anlayışı ortadan kalktı” diyen Gülsever, “Benim kendisi ile özel bir işim olmaz. Bugüne kadar olmadı inşallah bundan sonrada olmayacak. Belediye başkanımdan, CHP'li belediye başkanlarımız için randevu istedim. Özel kalem müdürümüz geriye dönüleceğini söylemesine rağmen dönen olmadı. Belediye başkanlarımız sorunları çözmek istiyor. Avcılar'da deprem sorunu var. Beylikdüzü'nde siteler bölgesinde sorun var. İBB KİPTAŞ yapacak denildi. 6-7 ay geçti hala geri dönen yok. Biz bu talepleri kentimiz için insanları için istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Adam olamamışsın!
Mevlüt Uysal'ın kendilerine bir dönüş yapmadığını söyleyen Gülsever, “Birileri sayın belediye başkanına 'bunlarla görüşme' dedi. Ya da sayın belediye başkanı bunlarla görüşmezsem birilerinin gözüne daha fazla girerim diye düşünüyor olsa gerek. Önemli olan birilerinin gözüne girmek değil halkın gözüne girmektir. Belediye başkanımız randevu vermek zorunda değil. Ama biz talep ediyorsak randevu talebi ile bilgi vermelidir. Sayın başkan bizi küçülttüğünü düşünüyorsa bu yanlış. Bu bizi küçültmez. Biz nezaketimizi korumak çabasındayız. Dışarı çıkın 10 taksiye binin 10 taksi şoförü sizin belediye başkanı olduğunun farkına varmaz. Kibir dinimizde de affedilmez bir suçtur. Adamın biri oğluna sen adam olmazsın dermiş. O çocuk vali olmuş babamı alın gelin demiş. Baba oğlun ayağına getirilmiş. Oğul, baba sen bana sana adam olmazsın dedin ben vali oldum demiş. Baba ise oğluna ben sana vali olamazsın demedim adam olamazsın dedim cevabını vermiş" diyerek sözlerini bitirdi.

Gönderme hoş değil
Gülsever'in açıklamaları üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanı Ömer Lütfü Arı ise İBB başkanının bütün ilçelerin belediye başkanı olduğunu söyleyerek “Gerek göreve yeni gelmenin verdiği sıkışıklık gerek ramazan ve seçim çalışmaları nedeniyle aksama olduğunu düşünüyorum. Bu konuda en ufak bir sıkıntı olmayacaktır. En kısa zamanda telafi edilecektir. Belediye başkanımız adam gibi adamdır" açıklamasını yaptı. Meclisi yöneten Başkanvekili Ahmet Selamet ise "Şikayetlerde haklı olabilir ama anlatılan hikaye ile üstü kapalı olarak gönderme yapmasını hoş bulmadım” dedi. Bu tepkiler üzerine tekrar söz alan Ertuğrul Gülsever, “Daha kötüsünü söylemek gerekirdi. Bir dostunuza 9 kere telefon açsanız. O telefonu bağlı bulunduğunuz kurumdan arasanız nasıl tavır takınırsınız" diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.