Van-Bahçesaray kara yoluna çığ düştü

Van-Bahçesaray kara yoluna çığ düştü
Van'da çığ riski nedeniyle 3 aydır kapalı tutulan Van- Bahçesaray kara yoluna çığ düştü.

Çığ riski nedeniyle 22 Aralık'tan beri kapalı tutulan Van- Bahçesaray kara yolunda 13 Şubat'ta yolun bir kısmının açılması için çalışma yapıldı. Ancak, çalışmalar, risk devam ettiği tespit edilince durduruldu. Yüksek kesimlerde dün kar yağışı etkili olurken, kara yoluna çığ düştü. Ekipler, risk nedeniyle yolda çalışma yapamıyor.

Van-Bahçesaray kara yolunda 4 ve 5 Şubat 2020 tarihlerinde meydana gelen 2 ayrı çığda 42 kişi yaşamını yitirmiş, 84 kişi yaralanmıştı.

VAN VE BİTLİS'TE YOLLAR KAPANDI

Van'da yağmur ve karla karışık yağmur, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Yetkililer taşkın, sel, su baskını, kar erimesi ve çığ tehlikesine karşı uyarılarda bulunurken, kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. 2 kırsal mahalle ile 9 mezranın yolu, kar yağışı nedeniyle kapandı. Ekipler, kapanan yolları açmak için çalışma başlattı.

Bitlis'te de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, sabaha kadar sürdü. Kar kalınlığı kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştı. Kar yağışı ile 45 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, kapanan köy yollarının en kısa sürede yeniden ulaşıma açılacağını söyledi. Karayolları ekipleri de karla mücadele çalışması başlattı. (

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.