Vatan Partisi'nin yeni İlçe Başkanı Aydın

Vatan Partisi'nin yeni İlçe Başkanı Aydın
Vatan Partisi Silivri İlçe Başkanlığı'na, delegelerin tamamının oyunu alan Latif Aydın seçildi

Vatan Partisi aldığı kararla; yapılacak olan kurultaylara 30 Eylül’de vefat eden Genel Başkan Yardımcısı Amiral Soner Polat’ın isminin verilmesini kararlaştırmıştı. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmenin de katıldığı Silivri Vatan Partisi 11. Olağan Amiral Soner Polat Kurultayı, Silivri Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Kurulu seçimi yapıldı. Divan Kurulu Başkanlığına İl Yöneticisi Dr. Barbaros Bahçelioğlu, üyeliklere ise gazeteci Erol Öztürk ile Turhan Dikmen oybirliği ile seçildiler.

Büyük bir vatansever
Divan Başkanı Bahçelioğlu gündem maddelerine geçmeden önce yaptığı konuşmada kurultaylara adı verilen merhum Amiral Soner Polat için “Çok büyük bir vatanseverdi” dedi ve şöyle devam etti: “Kendisini çok erken kaybettik. Onun emeğine, bilgisine ülkemizin çok ihtiyacı vardı. Sayın komutanımızı tanımaktan hepimiz büyük bir feyz aldık. Öncelikle kendisi bizlere jeostrateji ve jeopolitiği öğretti, Türkiye’nin pozisyonunu anlattı, Türkiye’nin ihtiyaçlarına vurgu yaptı. Zekasıyla ve önderliğiyle partimize de büyük katkı sundu. Rusya’yla ilişkilerin bozulduğu dönemde kurduğu heyetlerle onları Türkiye ve Rusya dostluğuna ikna eden önder bir insandı. Dolayısıyla kurultaylarımıza Soner Polat isminin verilmesini çok doğru buluyorum, partimize de bu duyarlılığından ötürü çok teşekkür ediyorum.”

Silivri duvarlarını yıktık
Bahçelioğlu, Ergenekon davalarının görüldüğü Silivri Cezaevi’nin dışarısında Vatan Partililerin mücadelesine da değindi ve şunları dile getirdi: “Silivri, bizim çok yakından tanıdığımız bir ilçemiz. Parti önderliğimizin yaklaşık 5 yıl misafir edildiği bir ilçe. Ergenekon ve Balyoz kumpasları ile açılan davalarda Silivri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen partililerimizin sık sık ziyaret ettiği bir ilçe haline gelmişti. İstanbul’dan kaçırılarak burada yapılan yargılamaları kimsenin beklemediği şekilde 100 bin kişiyle takip ettik ve sonunda da o duvarları yıktık. Vatan Partisi, Silivri Cezaevi’nin duvarlarını yıkan partidir. Vatan Partisi, Fethullahçı çetenin ülkemizden defolup gitmesine öncülük eden partidir.”

En etkili kelime özgüven
Bahçelioğlu’nun ardından Türkiye Gençlik Birliği (TGB) eski Genel Başkanı ve Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen konuşma yaptı. Kurultaya Gümüşyaka’dan geldiğini, gelirken Silivri Cezaevi’nin önünden geçtiğini ifade eden Dikmen sözlerini şöyle sürdürdü: “Cezaevinin önünden geçerken kumpas günleri geldi gözümün önüne. Ben o dönemde TGB’de mücadele ediyordum. Buraya gelirken, dünyanın en etkili kelimesinin ‘özgüven’ olduğunu düşündüm. Vatan Partisi; o zindanların duvarlarını yıkarak bugünlere gelmenin özgüveniyle hareket edecek. Vatan Partisi; hiç kimse Fethullahçı gladyoya, o terör yapılanmasına karşı kafasını dahi kaldıramazken, önderliği de orada yatarken, dışarıda 100 binleri örgütlemenin özgüveniyle hareket edecek. Vatan Partisi; herkes Fethullah’ı dini bir lider gibi görürken, onlarla ekonomik ilişki geliştirmeyi bir zorunluluk zannederken, bunlara karşı Türkiye’de başını dik tutan ve içerisine Fethullahçıları sızdırmayan tek siyasi hareket olmanın özgüveniyle hareket edecek.”

Yeni yönetim tebrik edildi
Konuşmaların ardından yapılan seçimin sonucunda, delegelerin tamamının oyunu alan Latif Aydın yeniden başkan seçilirken, yeni yönetim ve il delegeleri de belirlendi. Seçimin tamamlanmasının ardından Latif Aydın teşekkür konuşması yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.