Vatandaş isteyecek Şişli yapacak

Vatandaş isteyecek Şişli yapacak
Şişli'de kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda ilçe sakinlerini bilgilendirmeyi amaçlayan Kent Atölyesi'nin açılışı Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan İnönü, “Vatandaşın istek ve talepleri burada birebir dinlenecek. Vatandaş isteyecek biz de yapacağız” dedi

Kentsel planlama, yenileme, alan geliştirme ve yeniden canlandırma çalışmaları konusunda Şişli Belediyesi muhtarlıklar, Sivil Toplum Kuruluşları (STK), mimarlar, mühendisler, şehir planlamacıları, meslek odaları, sosyologlar, antropologlar ve hukukçular gibi toplumun farklı kesimlerinin yer alacağı ve kentsel dönüşüm konusunda vatandaşları bilgilendirmeyi amaçlayan Kent Atölyesi İzzetpaşa’da açıldı. Türkiye’de ilk merkez olma özelliğini taşıyan İzzetpaşa Kent Atölyesi’nin açılışına STK temsilcileri, akademisyenler, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurdele kesimi sonrasında Şişli Belediye Başkanı İnönü ile katılımcılar atölyeyi gezdi.

Herkesi mutlu etmek istiyoruz
Açılış töreninde atölye hakkında bilgiler veren İnönü, “Kentsel dönüşüm diye geçen ama bizim yerinde dönüşüm dediğimiz uygulamayla, deprem riski olan binaların yenilenmesiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Kuştepe, Mahmut Şevket Paşa ve İzzetpaşa’nın alt kısımları kentsel dönüşümün acilen yapılması gereken bölgelerdir. Biz burada oturan kişilere kafamıza göre yaptığımız kentsel dönüşümü sunmak istemiyoruz, onlar ne istiyorsa hep birlikte yapmak istiyoruz. Arsa sahibini, ev sahibini ve kiracıyı aynı anda mutlu etmek istiyoruz. Daha önce de yaptığımız yerinde dönüşüm çalışmalarını gerçekleştiren kişileri bir araya getirip, bu atölyede yerinde dönüşüm çalışmalarını tamamlamak istedik. Bu atölyelerde halkın istediklerini dinleyeceğiz ve bu işi profesyonel olarak yapacak kişilerle birlikte planları hazırlayacağız. Bununla bitmiyor ancak ilk aşaması şimdilik bu” dedi.

Elimizi taşın altına koyacağız
Şişli'de herkesin mutluluğu için kararlılıkla çalışmayı sürdüreceklerini de vurgulayan İnönü, bu doğrultuda inandıkları değerlerden ve sosyal belediyeceilikten vazgeçmeyeceklerini de söyledi. İnönü, “Bugün burada açılışını yaptığımız atölye ile vatandaşımızın istek ve taleplerini birebir dinleyecek ve harekete geçeceğiz. Onlar isteyecek biz de yapacağız. Bu anlamda ilçemizdeki halkımızın refahı için elimizi gerekirse taşın altına koyacağız. Biz bu anlayışı benimseyerek yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.