Vatandaş Kızılay’ı arayıp çadır istiyor

Vatandaş Kızılay’ı arayıp çadır istiyor
Muharrem ayı dolayısıyla Büyükçekmece Tepekent'te aşure dağıtımı gerçekleştiren Kızılay Büyükçekmece Şube Başkanı Atilla Çiftçi, Damga'nın sorularını yanıtladı. Beklenen depreme hazır olduklarını kaydeden Çiftçi, “Vatandaşlardan çok yoğun çadır talebi geliyor. Bölgenin ihtiyacını karşılayacak sayıda çadırımız mevcut. Ancak şu anda bir telaş olmaması için çadır dağıtımı yapmıyoruz” dedi

Büyükçekmece Kızılay Şubesi, Tepekent'te aşure dağıtımı gerçekleştirerek vatandaşları kan vermeye teşvik etti. Etkinliği düzenleyen Kızılay Şube Başkanı Atilla Çiftçi, bölge halkının kan vermek konusunda oldukça duyarlı davrandığını belirterek, “Bugün Tepecik Meydanı'ndayız yine ay içinde çeşitli merkezlerde olacağız. Her hafta Salı günü Büyükçekmece merkezde kan alıyoruz. Çeşitli meydanlarda da yıl boyunca olacağız. Bölgemizdeki vatandaşlar çok duyarlı. Kan ihtiyacının yüzde 94'ünü sağlıyoruz. Hedefimiz bunu yüzde yüze taşımak” dedi.

Kızılay gönüllülüğü esas alır
Kızılay'ın ilerleyen zamanda yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren Çiftçi, “Kızılay gönüllülük esasına dayalı çalışmaları var. Yakın tarihte başlatacağımız uluslar arası ödüllü bir resim sergimiz var. Bunun dışında neler yapıyoruz bölgedeki vatandaşlarımıza gıda, kıyafet ve barınma anlamında yardımlarımız devam ediyor. Onları ziyaret ediyor onların ihtiyaçlarını tespit etmeye çalışıyoruz. Kızılay sadece kan vermek üzerine değil 7 kıtada varlığı olan dünyada en çok bağış yapılan kurumdur. Vatandaşların tüm ihtiyaçlarını din, dil, ırk gözetmeden insanlara yardım etmek için varız” diye konuştu.

Depreme hazırız
Büyükçekmece Kızılay Şubesi olarak depreme hazır olduklarını da kaydeden Çiftçi, yaşanan son depremler sonrası vatandaşlardan kendilerine çadır talebi geldiğini de açıkladı. Çiftçi, “Geçtiğimiz günlerde afet sebebiyle vatandaşlarımız telefona sarıldı çadır istedi. Çadırlarımız hazır. Allah bir daha böyle felaket göstermesin. Ama vatandaşlarımız tedirgin olmasın diye şimdilik çadır dağıtmıyoruz. Ancak mağdur olan vatandaşlarımız için çadır dağıtımı da yemek yardımı da yapıyoruz. Bölgemiz için yeteri kadar mevcut çadırımız var” ifadelerini kullandı.

Telsiz sistemimiz var
Deprem sonrası telefonlarla görüşmenin mümkün olmadığını hatırlattığımız Çiftçi, bu anlamda Kızılay'ın kendi haberleşme sistemini kurduğunu da belirtti. Çiftçi, “Depremde altyapı çöktü. Bizim Kızılay'ın kendi içinde afetle ilgili telsiz koordinasyon sistemi var. Eğer telefonlar çalışmazsa biz haberleşmeyi kendi yöntemimizle sağlayacağız. Zaten belediye ve kaymakamlıkla koordinasyon halindeyiz. Bir yardıma ihtiyaç olduğunda göreve hazırız” şeklinde konuştu.

kızılay büyükçekmece

Büyükçekmece riskli bir ilçe
Büyükçekmece'nin depremden en çok etkilenecek yerlerden birisi olacağını da kaydeden Çiftçi, şu ifadeleri kullandı; “Büyükçekmece zemini riskli bir ilçe. Eski binalarda mevcut. Allah korusun. Afetlere karşı ne kadar güçlü olursanız olun bazen her şeye yetişemiyor olabilirsiniz. Düşünün ki bir operasyon başındaki arkadaşımızın depremde başına bir şey gelmişse operasyonu nasıl yürüteceğiz? Bunun için farklı alternatifler yürütmeliyiz? O panik anını iyi yönetmeliyiz. Biz depreme hazırız ama Rabbim yine de böyle bir felaket göstermesin.  Yakın tarihte bir ilk yardım eğitim merkezi başlatıyoruz. Bu eğitimi herkesin allması lazım. İlkyardım nasıl yapılmalı nasıl yönetilmeli bu bilinci toplumda oluşturabilirsek o zaman faydalı olabiliriz.”

Atilla Çiftçi de kan verdi
Etkinliğin ardından Büyükçekmece Kızılay Şube Başkanı Atilla Çiftçi de kan verenler arasında katıldı. Kan vermenin önemine değinen Çiftçi, “Kan vermek hem insan sağlığı için faydalı hem de ihtiyaç sahipleri için önemli bir iş. Bizim bölgemiz bu konuda duyarlı. Bu sebepten ötürü vatandaşlarımızı kutluyorum. Ben de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için kan veriyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum