Vatandaş mağdur olmasın

Vatandaş mağdur olmasın
Çatalca'da İBB tarafından özel ifraz yapılarak hisse satışı yapılan tarla ve araziler ile ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel, tarım arazileri konusunda gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini belirterek, "İlerleyen zamanda vatandaşımız mağdur olmasın isteriz" dedi.

Çatalca için hayat bir öneme sahip olan toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Bedri Sinan Gül, TKGM Genel Müdür Yardımcıları Ömer Sinan Başçelebi ve Adil Hakan Ayber, TKGM İstanbul Bölge Müdürü Sedat Cömertoğlu, İBB 1. Hukuk Müşaviri Ali Karaaslan, Milli Emlak Daire Başkanı Kadir Çokçetin, Milli Emlak Müdürü Mehmet Uğur Çukadar, TKGM Hukuk Müşaviri Ergin Divarcı ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta katıldı. Özel parselasyona tabi alanlarda karşılaşılan sorunlara karşı çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı toplantıda; tarım arazilerinin durumu ve kentsel dönüşüm konuları gündeme geldi.
 

Dikkatli olunması gerekiyor
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara adına toplantıya katılan Başkan Yardımcısı Erhan Güzel de konuya ilişkin öneriler getirdi. Güzel, "İlçemizde tarım arazilerinin özel ifraz ile daha küçük parsellere bölünerek 250-300 metre karelik parseller oluşturulduğunu biliyoruz ve vatandaşların bu parselleri satın alarak gelecekte mağduriyetler yaşayabileceklerini görüyoruz. İlerleyen zamanda vatandaşlarımız mağdur olmasın isteriz. Bu satışlara yönelik yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerekiyor" dedi.
 

Subaşı'ya meydan yapılacak
Araziler dışında Subaşı Mahallesi'ne yapılacak yeni meydan projesine ilişkin de konuşan Güzel, "Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yepyeni bir projeye imza atarak Subaşı Mahallemize vatandaşlarımızın toplanma ve buluşma noktası olacak bir meydan yapıyoruz. Kentlerin, ilçelerin, mahallelerin en önemli ihtiyaçlarından biridir meydanlar. Yaşayan halkla bütünleşen, bölgenin ruhunu içinde barındıran, kimi gün koşuşturma arasında hızla geçtiğimiz, kimi gün de bir bankta, boş boş vakit geçirdiğimiz meydanlar aynı zamanda sosyal paylaşım alanlarımızdır" diye konuştu.

İhtiyaçlar belirlendi
Meydanın yapımı için gerekli ihtiyaçların belirlendiğini de kaydeden Güzel şu ifadelerini kullandı; "Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından alanda etüt çalışması yapılarak gerekli ihtiyaçlar belirlendi ve alana uygun bir proje hazırlanarak yapımına başlandı. Çalışmalara başlayan ekipler öncelikle alanı perdeleyen ve güvenlik tehdidi oluşturan yüksek çit bitkileri kaldırılarak alandaki farkındalığı artırdı. Sert zemin çalışmaları devam eden alanda yol aksları, oturma alanları ve kaldırım çalışmaları da ekiplerin yoğun mesaisiyle yapılıyor."

ERTUĞRUL KALKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.