Vatandaşlar tedirgin!

Vatandaşlar tedirgin!
Eski Sağmalcılar Cezaevi arsasında yürütülen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde vatandaşlarla görüşülmediği halde evlerin fotoğrafları çekilerek tespit yapıldığı belirtildi. CHP'li Fettah Dindar, “Hak sahipleri huzursuz ve tedirgin” açıklamasını yaptı.

Eski Bayrampaşa Cezaevi'nin bulunduğu yerdeki kentsel dönüşüm projesinin vatandaşa hak kaybı yarattığını belirten Bayrampaşa Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi A. Fettah Dindar, “Hak sahipleri huzursuz ve tedirgin” diye konuştu. Konuyla ilgili İBB Meclisi'nde bir soru önergesi veren Dinder, “İsmetpaşa Mahallesi sınırları içerisinde eski Sağmalcılar Cezaevi'nin bulunduğu yerdeki kentsel dönüşüm projesinin mahalle sakinleri arasında ve kentsel dönüşüme tabi olan bölümdeki tapu sahiplerinin bazı sıkıntıları ve belirsizlikleri mevcuttur. İsmetpaşa Mahalle sakinlerinin bu huzursuzluğunu ve tedirginliklerini gidermek gerekmektedir” ifadesini kullandı.

Halkla görüşüldü mü?
Dindar şu soruları yöneltti, “Vatandaşlarla görüşülmediği halde evlerin fotoğrafları çekilerek yapılan tespitler neden vatandaşlarla görüşüldü diye rapor edilmiştir? Yapılan proje güzel ise vatandaşa yeni yapılan konutlara gitmeleri yönünde ikna etmek için neden dayatma ve yoğun baskı uygulanıyor? İsmetpaşa Mahallesi'nde belirlenen bölge halkı cezaevi alanına istimlak işlemi ile mi, kamulaştırma yöntemiyle mi yoksa uzlaşma yöntemiyle mi götürülecek? Hak sahipleri gitmeyi kabul etmez ise hangi yöntem uygulanacak, hak sahiplerinin durumu ne olacaktır. Bu bölgede kentsel dönüşümün, bu bölge için uygulanabilmesi için herhangi bir kabul yönünde yüzdelik oran var mıdır? Sağmalcılar Cezaevi arazisi, cezaevi yapılırken şartlı bağış olarak mı alınmıştır? Tapu tahkikatı ile gerekli araştırma yapılmış mıdır? Burada oluşacak yeni hak sahiplerine tapu tahsis belgesi mi yoksa kat tapusu mu verilecektir?” EMEK KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.