Vehbi Orakçı: 40 yıl önceki hayal gerçek oldu!

Vehbi Orakçı: 40 yıl önceki hayal gerçek oldu!
Beylikdüzü protokolüne ve ilçe sakinlerine iftar veren AREV Vakfı Başkanı Vehbi Orakçı, vakıf bünyesinde binlerce öğrenciye burs verdiklerini söyledi. Öğrencilik yıllarını anımsatan Orakçı, “Ben de Erzurum'da bir vakıfta eğitim aldım, destek gördüm. O günlerimde gördüğüm iyiliğin aynısını gerçekleştirmeyi Allah'tan diledim. Şimdi işte o 40 yıl önceki hayal gerçek oldu. Bunun onurunu yaşıyorum” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi'nin kurucu Belediye Başkanı ve AREV Vakfı Başkanı Vehbi Orakçı, Beylikdüzü protokolünü ve vatandaşları iftar programında ağırladı. AREV Vakfı'nda düzenlenen iftar programının ev sahipliğini yapan Orakçı açılış konuşmasında; “Bugün burada iftarımıza katılan dostlarımızı ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçe başkanlarımız burada. AK Partili, CHP'li, DEVA Partili, İYİ Partili, Saadet Partili ilçe yöneticilerimiz burada, Beylikdüzü'nün değerli muhtarları ve STK başkanları burada, ilçemizin güzide insanları burada. Bu akşamı sizlerle birlikte geçirmekten büyük bir onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

vehbi-orakçı

Ramazan hepimizi birleştirdi

İftar programında her farklı siyasi görüşten insanın bir arada olduğuna dikkat çeken Orakçı, “Ramazan'ın birleştiren yanını burada görüyoruz. Her bir farklı görüşten, iş insanlarımız burada esnaflarımız, gençlerimiz, vatandaşlarımız burada. Hizmet aşkıyla inşa ettiğimiz bu mekanda 12 yıldır sürekli adım adım büyümeye devam ediyoruz. Bugüne kadar burslarla binlerce insanımıza ulaştık, onların hayatına değer kattık. Hala vakıf çatımız altında bine yakın kursiyerimiz İngilizce, Arapça kurslar görüyorlar, meslek sahibi oluyor. Gençlerimiz için bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

vehbi2

Beden gider ruh kalır

Geçmişteki hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını da kaydeden Orakçı, “Biz de kendi hayatımızda yaşadıklarımızdan ders alarak hayata bir şeyler katmaya gayret ediyoruz. Ben öğrenciyken Erzurum'da bir vakıfta kalmıştım. Devletimizin kurduğu bir vakıftı. O vakfın hem öğrencilere hem yoksullara yardım ettiğine bizzat tanık olmuştum. Biz de buralardan geçtik, eğitim aldık ve bugünlere geldik. Bu tam bir hizmet öyküsüyüdü. Ben de o günlerde; 'Allah'ım bize de güç ver, imkan ver, biz de böyle şeyler yapalım' diye dua etmiştim. Şimdi 40 sene önceki hayalimizi bu çatı altında gerçekleştirmenin huzurunu yaşıyoruz. Biliyoruz ki bizler ruhumuzla varız. Bedenimiz çürüyüp gidecek ama ardımızda bıraktığımız eserler yaşayacak. Biz bunu çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.