Volkan Yılmaz'dan İBB'ye yatırım çağrısı

Volkan Yılmaz'dan İBB'ye yatırım çağrısı
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri başta olmak üzere İstanbul merkezine uzak ilçelere yatırım çağrısında bulundu. Yılmaz, "Herkese eşit mesafede hizmet etme anlayışımız olmalıdır" dedi

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul merkezine uzak ilçelere yatırım çağrısı yaparak İBB’nin 2020 yılı bütçesinden destek beklediklerini dile getirdi. İlçe beledilerinin Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlamasına ekonomik destek, Seymen Katı Atık Depolama Tesisi’nden kaynaklanan koku sorunu ve çeşitli şikayetlerin giderilmesi için ilave yatırımların yapılması, Silivri Cezaevi’nin İBB’nin sorumluluk alanındaki yollarının onarımı ve evsel atıkların toplanmasına destek verilmesi, ulaşım yatırımları kapsamında metrobüs hattını Beylikdüzü’nden Gümüşyaka’ya getirilmesi, ‘Engelsiz Şehirler’ oluşturmak için İstanbul’daki ilçelerde yatırımlar yapılması, sokak hayvanları için Doğal Hayvan Yaşam Parkı yapılması, hayvancılıkla uğraşan köylüler için mezbahane yapılması, çiçekçilik ve seracılık için destek verilmesi, köy hayatı devam eden İstanbul’da 33 köyün indirimli tarifeden su kullanmasına yönelik konuşma gerçekleştiren Başkan Yılmaz, “İstanbul’un bütüncül bir anlayışla yönetilmesini umuyoruz” dedi.

Eşit mesafede olunmalı
İBB'de yaşanan işten çıkarılmaları kınayan Yılmaz, "Fethi sevgili peygamberimiz tarafından müjdelenen ve fethi ile çağ açıp çağ kapatılan bu şehre hizmet etmek herkese nasip olmaz. Bu hizmet için yetkili kılınan bizler ve sayın belediye başkanı bu bilinçle hareket ederek, aşkla İstanbul’umuza hizmet etmelidir. Herkese eşit mesafede hizmet etme anlayışımız olmalıdır. Şeffaf, her kuruşu denetlenebilir ve her kuruşunda İstanbul’un en ücra köşesinde yaşayan vatandaşımızın, yetimlerimizin hakkının olduğu bilinci ile kimseyi ötelemeden, herkesi kucaklayan bir anlayışla bu kadim şehre hizmet etmek zorundayız. Hizmet verdiğimiz vatandaşlarımıza eşit mesafede olurken, yine mesai arkadaşlarımıza da eşit mesafede olmamız gerektiğine inanan bir siyasetçiyim. Toptancı bir yaklaşımla iki seçim arasında işe alınan, her biri kendi ailesinin kahramanı olan emekçilere yapılan zulmü buradan kınamak istiyorum. Bu emekçi arkadaşlarımızın her zaman yanında olacağımızı hamasetten değil, inanarak söylüyorum. Ben uzun yıllardır CHP yönetimindeki bir belediyeyi devraldım ve benden önceki belediye başkanının seçim yatırımı olur mu diye son iki, üç ayda işe aldığı arkadaşlarımızı bırakın işten çıkarmayı, merak edip listesini bile istemedim. Yanlışım var ise CHP’li Meclis Üyesi arkadaşlarım buradalar, düzeltmek isterlerse; ‘Sen şu arkadaşımızı işten attın’ diyebilirler. Dolayısıyla biz herkese ama herkese eşit mesafede durmalıyız" açıklamasında bulundu.

Hizmet adil dağıtılsın
"Büyükşehir Belediyesi’nin tüm şehre nasıl hizmet etmesi gerektiği konusunu ve bazı tespitlerimi sizler ile paylaşmak istiyorum" diyen Yılmaz, "İstanbul yalnız Suriçi’nden, Beşiktaş’tan, Kadıköy’den, Şişli’den ibaret değil. İstanbul’un büyümesi ile çeperindeki diğer ilçelerin, İstanbul’un hizmetlerinden alacağı yatırımların tüm şehre bütüncül bir anlayış ile taşınması ve yayılmasını istemekteyiz. Kültür ve sanat yatırımları denilince her ne kadar akla Suriçi gelse de, İstanbul Suriçi’nden kat be kat bir büyüklüğe ulaşmıştır. 20 Milyona yaklaşmış büyük bir nüfusa, Tuzla’dan Silivri’ye kadar büyük bir coğrafi alana sahiptir. Önümde İstanbul Şehir Tiyatroları’nın Aralık Ayı Oyun Programı var. Buradaki tiyatro sahnelerine baktığımızda; Muhsin Ertuğrul Sahnesi- Şişli, Fatih, Kağıthane, Kadıköy, Üsküdar. İstanbul’un merkezi ilçelerinde tiyatro oynanıyor. Buradan sormak istiyorum; Çatalca’nın Kestanelik Köyü’nde, Şile’nin Ahmetli Köyü’nde, Büyükçekmece’nin Kamiloba Köyü’nde, yine Beykoz’un Akbaba Köyü’ndeki bir hanımefendi, bir genç kızımız, bu tiyatroları nasıl izleyecek?" diye sordu.

Birçok ilçe spor fakiri
Sanatın, kültürün, sporun, eğitimin; taşraya, şehrin fakir mahallelerine, köylerine yayılması gerektiğini dile getiren Yılmaz, "Ben Silivri’de iki defadır gündüz matinesi yapıyorum, tiyatro oynatıyorum. Köylerimizden otobüslerle hanımefendileri getirip tiyatro seyrettiriyorum. Merkezin dışındaki ilçelerimiz spor fakiri. Bu ilçelere spor yatırımlarını yapmamız gerekiyor. Eğitim konusunda da aynı şey geçerli. Bir önceki belediye başkanlarımızın çok değerli kapalı spor salonu yatırımları oldu. Çok teşekkür ediyoruz. Bu bağlamda da sayın Ekrem İmamoğlu’na 150 kreş projesi için de şahsım ve Silivri adına teşekkür etmek istiyorum. Yani bağırarak, çağırarak, konuşmacıyı engelleyerek bir yere varamayız. Teşekkür etmesini de bileceğiz, eleştiri yapıldığında da dinlemesini bileceğiz" dedi.

Yatırımlar durmamalı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na megabüs projesini hatırlatan Başkan Yılmaz, 2020 yılındaki yatırımlar kapsamında metrobüs hattının uzatılmasını dile getirerek, “Ulaşım konusunda bir önceki dönem belediyemizin yapmış olduğu dev yatırımlar var. Bu yatırımların durmaması, metronun, metrobüsün devam etmesi lazım. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun seçim beyannamesinde megabüs yatırımı vardı. Bu Megabüs yatırımına da 2020 yılında hızlı bir şekilde başlanarak Gümüşyaka’ya kadar tamamlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. Silivri’de Kentsel Dönüşüm Stratejik belgesi için gerekli çalışmaların start aldığını, zemin etüdü, depreme dayanıklılık testi gibi çalışmaların başladığını ifade eden Başkan Yılmaz, belediyelere lojistik, teknik ve ekonomik destek sağlanması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.