Yaşamak istiyorum!

Yaşamak istiyorum!
Ümraniye'de derme çatma bir kulübede yaşam mücadelesi veren Selim Galitekin isimli vatandaş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu'na seslendi: "Naylondan, kartondan ve tahtadan yaptığım evde yaşamaya çalışıyorum. İş çıkarsa ayda bir çalışıyorum. Ama bana bir iş bulunursa ben de çalışmak ve daha düzgün bir yerde yaşamak istiyorum."

İsmi Selim Galitekin... Kimsesi yok ve Ümraniye'de derme çatma bile denmeyecek durumda olan; naylon, karton ve tahtadan yaptığı 5- 6 metrekarelik barakada yaşam mücadelesi veriyor. Mahalle sakinlerinin Çeçen olarak hitap ettiği Galitekin kendisinin deyimiyle yardım gelirse kabul ediyor, yardım gelmezse kaderine razı olup bir köşede yaşamaya devam ediyor. Herhangi bir işte çalışmadığını söyleyen Galitekin. 20 seneden bu yana sokaklarda yaşadığını kimseden zorla birşey istemediğini söylüyor.

Muhtarım birşey yap diyorlar
Mahallesinde bulunan vatandaşın zor durumda olduğunu söyleyen ve özellikle soğuk havalarda çok ciddi sıkıntı içerisinde olduğunu ifade eden Armağanevler Mahallesi Muhtarı Hasan Çakıcı, "Bu vatandaşımız derme çatma kulübe bile denilemeyecek bir yerde üç köpeği ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Kendisinin kimseye bir zararı yok. Kimsesiz bir vatandaşımız ve işin doğrusu kimseyi de rahatsız etmek istemiyor. Daha önce buraya bir konteyner koydu mahalle sakinlerimiz ancak daha sonra bu konteyner güvenlik gerekçesiyle kaldırıldı. Sıcak yemekte getiriliyordu kendisine şimdilerde ise bu yemeğin gelmediğini ifade ediyor. Beni gören vatandaşlar, muhtarım bu vatandaşımız için bir şey yap diyor. Mahalle sakinlerimiz üç öğün yemeği olsun diyor" dedi.

İşim olursa çalışırım
Kendisinin kimseyi rahatsız etmek gibi bir derdinin olmadığını söyleyen Selim Galitekin, "Zor şartlarda yaşıyorum ama kimseyi de rahatsız etmek istemem. Mahalle sakinlerini çok seviyorum bugüne kadar onları üzecek bir davranışta bulunmadım. Mahallelinin yardımı ile buraya bir konteyner konuldu ama bu konteyner güvenlik gerekçesiyle olsa gerek kaldırıldı. Ben de naylondan, çıkma kapıdan bir yer yaptım kendime orada yaşamaya çalışıyorum. Ben buradan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'a ve Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu beyefendiye seslenmek istiyorum. Bana ayda bir ya iş çıkar ya çıkmaz ben de bana verilen iş olursa layığıyla yerine getirip ekmek paramı hak etmeye çalışırım. Ama elbette bu sorunu çözmüyor. Eğer büyüklerimiz uygun görürse beni bir işe yerleştirsin ben de kimseye muhtaç olmadan çalışayım" dedi. 

Sosyal medyaya yansıdı
Galitekin'in yaşadığı durumu paylaşan bir sosyal medya kullanıcısı şu sözlere yer verdi: "Ümraniye'de sokakta kendi imkânlarıyla yaptığı tahta evde durum değişmedi. Ümraniye Belediyesi'ni bu vahim olaydan dolayı onu kınıyorum. Mahalle muhtarım 'Defalarca ugraştım' dedi ama Ümraniye Sosyal Hizmetler Birimi ne iş yapar onu çözmüş degilim. Bugün yine sokakta kalan adam aynı yerindeydi. Belki sahip çıkan olmadı dedim, bir daha gündeme getirim belki hayırsever Allah'tan korkan çıkar çaresiz vatandaşa sahip çıkar. Bir adam sokakta yaşam mücadelesi veriyor..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.