Yediden yetmişe kaynaştılar

Yediden yetmişe kaynaştılar
Bağcılar Belediyesi'nin Kirazlı'da kurduğu Ramazan alanında iftardan sonra başlayan ve sahura kadar devam eden etkinliklerde 7'den 70'e herkes gönlünce vakit geçirdi. Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılarlılar, bu etkinliklerle tanıştılar kaynaştılar ve bir oldular” diye konuştu

Ramazan’ın bitimine sayılı günler kala Bağcılar’da Ramazan coşkusu ilk günkü gibi devam ediyor. Bağcılar Belediyesi Kirazlı Metro İstasyonu etkinlik alanında büyükler stantlarda vakit geçirirken, gençler kültür programlarına katılarak, çocuklar da onlar için sergilenen çocuk oyunlarını izleyerek iftardan sahura kadar keyifli zaman geçiriyor. Etkinlikler, çocuklar için düzenlenen eğlence programıyla başlıyor. Çocuklar kendilerine ayrılan bölümde tiyatro gösterisi ve Hacivat-Karagöz izleyip ödüllü yarışmalara katılıyor. Bu sırada söylenen memleket ezgileri ve aşıkların atışmaları geceye renk katıyor. Yetişkinler de kitap, hediyelik eşya, yöresel yemek ve kıyafet satan reyonları geziyor.

Beraber sahur yapıyorlar
Teravih namazının ardından ise etkinliklerin ikinci bölümü başlıyor. Tarihten edebiyata sağlıktan ilahiyata kadar dalında uzman olmuş isimler, konferans vermek için sahneye çıkıyor. Sohbet tadında geçen programda tanınmış kişiler bilgi, birikim ve deneyimlerini paylaşıyor. Vatandaşlar da soru-cevap kısmında söyleşiye katılım sağlıyor. Panayır yerine dönen alanda Osmanlı macunundan mısıra, dondurmadan kahveye ve pamuk şekerine kadar çok çeşitli yiyecek ile içecek bulmak da mümkün oluyor. İftarda başlayan ve şölen havasında geçen Ramazan etkinlik alanındaki hareketlilik sahur saatine kadar devam ediyor. Haftada bir akşam Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen sahur programında ise Bağcılarlılar aynı masada hep beraber sahur yemeği yiyor.

Heyecanımızı hiç kaybetmedik
Bağcılar’da Ramazan ayının anlamına yakışır şekilde yaşandığını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “23 yıldır Bağcılar’da her anlamda dolu dolu bir Ramazan yaşıyoruz. Rabbime şükürler olsun ki bu heyecanımızı hiç kaybetmedik aksine her geçen yıl artırıyor. İlk günkü coşku son güne kadar devam ediyor. Bağcılarlılar, bu etkinliklerle tanıştılar kaynaştılar ve bir oldular. İftardan sahura kadar bizleri yalnız bırakmayan bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.