Yeni metroya 8 otopark

Yeni metroya 8 otopark
Yeni açılan Üsküdar – Ümraniye metro hattının 8 noktasında bulunan İSPARK otoparkları sürücülere kolaylık sağlıyor. Aracını otoparklara bırakan sürücüler, trafiğe girmeden gitmek istedikleri yere daha hızlı ulaşıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma istasyonlarına yakın noktalara açtığı otoparklara araçlarını bırakan sürücüler metro, metrobüs ve Marmaray’ı kullanarak; gitmek istedikleri yere daha hızlı ulaşıyor. İSPARK, geçtiğimiz hafta açılan Üsküdar-Ümraniye metro hattında da 8 istasyonda otopark hizmeti sunmaya başladı.

15 dakikaya düşüyor
Toplamda yaklaşık 2 bin 500 araç kapasiteli Üsküdar-Ümraniye metro hattı üzerinde bulunan Haldun Alagaş katlı otoparkı, Ümraniye katlı otoparkı, Ümraniye Santral açık otoparkı, Bağlarbaşı katlı otoparkı, Altunizade açık otoparkı, Marmara İlahiyat otoparkı, Üsküdar Belediyesi katlı otoparkı ve Üsküdar açık otoparkı da metro ile birlikte çalışmaya başladı. Bu otoparklara araçlarını bırakan sürücüler metro ile Ümraniye -Üsküdar arası ulaşımı 15 dakikada trafik stresine girmeden yapabiliyorlar. Ayrıca Marmaray ile Yenikapı güzergahına devam edebiliyorlar.

İBB uygulamasında var
İstanbullu sürücüler İSPARK’a ait park et devam et otoparklarına İBB yol gösteren uygulamasını kullanarak kolayca ulaşabiliyorlar. Metro, Metrobüs, Marmaray, İDO ve diğer ulaşım araçlarına yakın noktalarda bulunan ve düşük ücretle hizmet veren otoparkları kullanan vatandaşlar trafik stresine girmeden gidecekleri güzergaha kısa zamanda ulaşabiliyorlar.

Her gün yaklaşık 150 kilometre araç konvoyunun trafikten çekilmesini sağlayan proje, kent genelinde trafiğin yoğun olduğu 40 noktada 14 bin araç kapasitesiyle vatandaşlara hizmet veriyor. Toplu taşıma noktalarına yürüme mesafesinde olan otoparklara araçlarını bırakan sürücüler farklı ulaşım imkanlarıyla yollarına devam edebiliyorlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.