Yeniden Okmeydanı!

Yeniden Okmeydanı!
yapımına başlanan Okmeydanı Dönüşüm Projesi kapsamında 2950 nolu adada bulunan hak sahipleriyle bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan önemli açıklamalarda bulundu.

Demircan, “Mevcut Okmeydanı’nda otopark yok, yeşil alan yok, donatı yok, kısacası yaşam yok. Bu haliyle Okmeydanı bir yokluklar yeridir. Dönüşüm Projesi ile Okmeydanı’na yeniden yaşam veriyoruz” dedi. Arazi yapısı ve hak sahiplerinin sayısı itibariyle Türkiye'nin en büyük dönüşüm projesi olan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Piyalepaşa Mahallesi'nden yapımına başlanılan projede bir yandan inşaat çalışmaları devam ederken, bir yandan da uzlaşma çalışmaları sürüyor.

Bu hali değişmeli
Uzlaşma toplantıları kapsamında son olarak 2950’nolu adada bulunan hak sahipleri bir araya gelen Ahmet Misbah Demircan, “Okmeydanı’nın tamamı 1 milyon 576 bin metrekare. Bunun 6 bin 139 metrekaresi yeşil alan, 36 bin 370 metrekaresi okul, spor, sağlık, dini ve idari alanlar, 230 bin metrekaresi mezarlık, 500 bin metrekaresi yol, geri kalan alan ise 800 bin metrekare binalardan oluşuyor. Buradaki yapılar depreme dayanıklı olmayan yapılardır. 5 bin 553 bina, 24 bin 278 bağımsız birimin toplam büyüklüğü 2 milyon 350 bin metrekare. Mevcut Okmeydanı’nda otopark yok, yeşil alan yok, donatı yok, kısacası yaşam yok. Bu haliyle Okmeydanı bir yokluklar yeridir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.