Yerel basına sahip çıkılmalı

Yerel basına sahip çıkılmalı
AREV Vakfı Başkanlığı Yapan Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı olan Vehbi Orakçı 10. Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bölgede görev yapan medya çalışanları ve sahipleri vakfın merkezinde ağırlayarak gazetecilerin sorunlarını konuştu.

Orakçı, "Basın her zaman müşterek sesimiz olmuştur. Herkes özellikle yerel basına sahip çıkmalı" dedi. Gazetecilerin haklarını aramaları sonucu bu güne ulaşıldığını belirten Orakçı, "Bazen kartel medyasının patronunun kızı bir haftalık tatil için 1 milyon lira harcarken serveti de büyük rakamlarla ölçülürken çalışan gazeteciler ise komik maaşlar alırlar. Bu süreç yine gazetecilerin haklarını araması ile düzelecek" ifadelerini kullandı.

Yazmaya bile çekindiler
Programda konuşan gazetemizin imtiyaz sahibi Ali Tarakçı ise salonda bulunanların yüzde 99'unun ana akım medyayı temsil ettiğini belirterek, "Medya varolan düzenlerin korunması için vardır. Onun içinde gazeteciliği farklı yapmaya çalışan arkadaşlarımız da var. 20 Kasım'da silahlı saldırıya uğradım. Bu bölge yerel olarak gazeteciliğin merkezi. Bu bölgede 150'ye yakın gazeteci arkadaşım var. Vurulduğumu yazamayan, sosyal medyadan paylaşamayan arkadaşlarımız var. Çünkü beni vurduranlar belli ve ilişkiler bozulur diye korkuyorlar. Meslektaşları ile dayanışma içerisinde olamayan arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili laf söyleme hakkı olabilir mi?" diye sordu.

Maalesef sorunları konuşuyoruz
Etkinlikte konuşan İYGAD Başkanı Mehmet Mert, bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günün'nü kutlayarak, "Böyle bir günde maalesef gazetecilerin sorunlarını konuşuyoruz. Çünkü gazetecilerin ciddi sorunları var. Taraf olmaya zorlanıyorlar. Taraf olmadıkları zaman da meslekte ciddi güçlüklerle karşılaşıyorlar" dedi. Gazetecilerin bir bir ayağını kaydırmaya uğraşmak yerine mesleki birlikteliği sağlaması gerektiğini belirten Mehmet Mert, "Bugün yaygın basına bir bakın. Buralarda gazetecilerden daha çok farklı meslek grupları boy gösteriyor. Gazetecilerin bunu düşünmesi lazım" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.