Yeryüzünün melekleri

Yeryüzünün melekleri
21 Mart Down Sendromu Günü’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Engelsiz Siniz Vakfı Başkanı Bahattin Demir, “Bu çocuklar yeryüzünün kanatsız melekleri ve diğer çocuklardan hiçbir farkları yok, onlarda koşabiliyor, gülebiliyor, dans edebiliyor. Biz bunu herkese bir kez daha göstermek istedik” dedi

Samyeli Engelsiz Yaşam 21 Mart Down Sendromu Günü'nde farkındalık yaratmak için Bahçeşehir Kidpoints Parti House’da büyük bir organizasyon düzenledi. Birçok down sendromlu çocuğun bir araya geldiği etkinlikte renkli anlar yaşandı. Aileler ve gönüllerin yanı sıra etkinlikte yer alan önemli isimlerden biri de Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe oldu.

Paha biçilmez mutluluk
Etkinlikte konuşma yapan Belediye Başkanı Alatepe, “Böylesine anlamlı bir organizasyonda bulunmak benim için büyük mutluluk. Bu heyecanı yerinde yaşamak ve bu dünya tatlısı çocuklarla bir araya gelmek paha biçilemez" diye konuştu. Down sendromlu Osman’ın Belediye Başkanı için sergilediği Zeybek oyunu ise büyük alkış aldı.

Birçok kez ortak çalıştık
Aileler ve çocuklarla biraya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Engelsiz Siniz Vakfı Başkanı Bahattin Demir ise "Samyeli Engelsiz Yaşam ile bu etkinlikte bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Daha önce de pek çok kez ortak etkinlik yapmıştık. Samyeli Engelsiz Yaşam tamamen gönüllülerden oluşan, duyarlı dostları bir aradan buluşturan bir engelsiz yaşam hareketidir. Bu etkinliğin her anında büyük emekler var, yüzlerce gönüllümüzün bir fiil imzası bulunuyor diyebiliriz" açıklamasını yaptı.

Koşabiliyor, dans edebiliyorlar
Ailelere, down sendromlu çocuklara ulaşmak ve herkesi bir arada buluşturmak istediklerini belirten Demir, "Çünkü bu çocuklar yeryüzünün kanatsız melekleri. Ve diğer çocuklardan hiçbir farkları yok, onlarda koşabiliyor, gülebiliyor, dans edebiliyor. Biz bunu 
herkese bir kez daha göstermek istedik. Bu eşsiz manzara onların ne kadar dünya tatlısı olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor" ifadelerini kullandı.

Unutulmayacak bir gün
Samyeli Engelsiz Yaşam ve Engelsiz Siniz Vakfı’nın ortak düzenlediği etkinlikte çocuklar için oyun alanı oluşturuldu. Aileleriyle gelen çocuklar, müzik ve çeşitli gösterilerle unutamayacakları bir gün geçirdi. Etkinlikte çocukların tümü birer kahramanı canlandırdı. Down sendromlu çocuklar doyasıya eğlenirken bol bol objektiflere de poz vermeyi ihmal etmedi.

Daha çok etkinlik yapılmalı
Dünya Sağlık Örgütüne göre, Türkiye nüfusunun büyük bir bölümünün özel gereksinime ihtiyacı olduğunu ifade eden Bahattin Demir, "Yaklaşık 8.5 milyonun özel gereksinim ihtiyacı var. Ülkemizde bir ailenin ortalama anne, baba ve iki çocuktan oluştuğunu düşünürsek kaba bir hesap ile ülkemizde yaklaşık 34 milyon kişiyi doğrudan etkileyen bir durum söz konusudur. Fakat hem insanlar hem ailelerin birçoğu bu konuda yetersiz bilgiye sahip. Daha çok etkinlikler düzenlenmeli ve bu çocukların birer birey olduğunu herkese anlatmalıyız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.