Yeşil alan rezidans oldu

Yeşil alan rezidans oldu
İstanbul'da TOKİ denetçilerinin hazırladığı raporu gündeme getirmiş ve 76 yapının gerçekleştirilen plan tadilatlarıyla birlikte fazladan inşaat alanı işgal ettiğini yazmıştık. Yine aynı raporda ortaya çıkan veriler Kadıköy'deki yeşil alan olan arazinin yapılan 2 plan değişikliğiyle beraber imara açıldığını ve araziye haksız bir şekilde rezidans yapıldığını ortaya koydu

Taş Yapı’nın hayata geçirdiği projenin arazisi 1998 yılında yeşil alan halindeydi ve Meteoroloji arazisiydi. İBB tarafından 2005’te yapılan imar değişikliğiyle, alan yüksek yoğunluklu konut alanına dönüştürüldü. Yasal emsal hakkı da 2.07 iken fazladan 5.67 emsal kullanıldı. Yani 40 bin metrekare inşaat hakkı bulunurken 149 bin 788 inşaat alanı yapıldı. Proje bölge sakinleri tarafından rüzgârı kestiği gibi birçok nedenle eleştirildi.

ÖNCE MÜHÜRLENDİ SONRA YASALLAŞTI
Kadıköy'deki rezidans skandalının bir benzerinin de Maslak'ta yaşandığını ortaya koyan TOKİ raporları Maslak’taki Diamond Of İstanbul projesinin arazisinin 2.00 olan emsali 2008 yılında 3.00’a çıkartıldığını ve yüksekliğin serbest bırakıldığını ortaya koydu. Söz konusu proje imara aykırılıklardan ötürü İBB tarafından mühürlenmişti. Projesi için İBB ile projenin sahibi Hattat Holding’in yönetim kurulu başkanı Mehmet Hattat arasında şüpheli bir protokol imzalanmış ve yapı yasallaşmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.