Yeşil belediye binası geliyor

Yeşil belediye binası geliyor
Avcılar Belediyesi’nden depreme dayanıklı, yeşil enerjili belediye binası kararı Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, Avcılar Belediyesi'nin Şubat ayındaki ikinci meclis toplantısında, mevcut belediye binası yerine depreme dayanıklı ve yeşil bir belediye binası inşa edileceğini söyledi

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında, mevcut belediye binasının yıktırılması ve inşaat süresince hizmet vermek üzere Ambarlı Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait olan ‘Olgun Yaş Yaşam Merkezi’ binasına taşınması kararlaştırıldı. Yeni binanın yapımının yaklaşık 2 yılda bitmesini hedeflediklerini belirten Başkan Hançerli, “9 ve üzeri depreme de dayanacak bir belediye binasına sahip olmak için geçici olarak taşınıyoruz. En kısa zamanda da inşallah geri geleceğiz” şeklinde konuştu.

Belediye binası hasarlı değil
26 Eylül’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından belediye binasının hasar aldığı yönünde çıkan haberlere değinen Hançerli, "Buradan niye taşınıyoruz? Bu konuda da bazı bilgi eksiklikleri ya da spekülasyonlar var. Bu binamız 26 Eylül’deki 5.8 büyüklüğünde gerçekleşen Silivri depreminde hasar almadı. Hasarlı değil binamız. Binamız çürük de değil. 99 depremi sonrasında güçlendirilmiş bir bina. Fakat belediye binası öyle bir bina olmalı ki bir deprem anında aktif hizmet verebilmeli. Belediye çalışanları asla kaygı duymadan, korkmadan çalışmalarına devam etmeli. Çünkü afet durumunda ve afet sonrasında, deprem durumunda ve deprem sonrasında da belediyemizin çalışmalarına Avcılar halkının ihtiyaçları var" açıklamasını yaptı. Deprem anında bile kaygı duymadan korkmadan çalışılabilecek bir bina inşa etmeyi hedeflediklerini ifade eden Başkan Hançerli, "Yeşil enerjili, çevre dostu, çevreye duyarlı ve mümkünse deprem izolatörlü, 9 ve üzeri depreme de dayanacak bir belediye binasına sahip olmak için geçici olarak taşınıyoruz. En kısa zamanda da inşallah geri geleceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.