Yeşilkent’e imar barışı gelmedi

Yeşilkent’e imar barışı gelmedi
Avcılar Belediyesi'nin Eylül ayı meclis toplantısında, konuşan CHP'li Ahmet Turan Arlı, Yeşilkent Mahallesi'nde yaşanan imar sorunlarını gündeme getirdi. Hükümetin hayata geçirdiği İmar Barışı uygulamasının Yeşilkent'e hiçbir katkısı olmadığını söyleyen Arlı, “1994'ten beri Yeşilkent'e imar verilecek dendi. Hala hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'ın başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına gündem dışı söz alan CHP'li Ahmet Turan Arlı'nın açıklamaları damgasını vurdu. Avcılar'ın Yeşilkent Mahallesi'nde uzun yıllardır devam eden imar problemlerini meclis gündemine taşıyan Arlı, bu konuda AK Partililerin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin samimi olmadığını söyledi. Hükümetin hayata geçirdiği imar barışı uygulamasından somut olarak kimsenin fayda sağlayamadığını da anlatan Arlı, “AK Parti grubuna soruyorum; Yeşilkent gibi imarı olamayan  ancak tapusu vatandaşın kendinde olan yerlerde  imar barışının  vatandaşa katkısı nedir? Bizim elimizdeki genelgelere bakarsak yapı kayıt belgesi  yapılı kullanım amacına yönelik olup yapının  yeniden yapılmasına veya  kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerlidir. Buradan tüm vatandaşlarım duysun istiyorum  yapı kayıt belgesi ihtiyaçtır doğrudur ancak nereye imarı olan kamunun malının üzerinde konan vatandaşa ihtiyaçtır. Dolayısıyla Yeşilkentli vatandaşlara bir faydası yoktur” dedi.

1994'ten beri bekliyoruz
İmar Barışı'ndan önce Yeşilkent'e 5 binlik imar planlarının verilmesi yönünde 1994 yılından bu yana söz verildiğini ama verilen hiçbir sözün tutulmadığını kaydeden Arlı, “1994 yılından beri İBB defalarca Yeşilkent’e gelip imar vereceğiz diye siyaset yaptı oy aldı. Bugün övündükleri İmar Barışı'nın çıkmasının 3 nedeni var  devletin kasasına hükümetin belirlediği bir miktar  para girmesi.  Yandaş yasası  nedeni imarı olup beş veya on kat olan yerleri 30 kat yaparak  imar barışından faydalandırılması. Bunda vatandaşın neresine yarar vardır?” diye sordu.

İmar Barışı'na imza atmayın
Avcılar Yeşilkent sakinlerine imar barışına imza atmayın çağrısında da bulunan Arlı şu ifadeleri kullandı; “ Suç da  olsa her zaman bedel ödemeye hazırım  eğer ki devlet yeni bir yasa çıkarıp  imar barışı ile ilgili yapı kullanım belgesini  almakta zora sokmak için belediyelere  imar barışına girmeyen insanların evini yıkın demediği sürece  imar barışına imza atmayın diyorum. Suç işleyebilirim ama  benim bildiğim bu suç değil” dedi.

Nerede bu yandaşlık?
Arlı'nın konuşmasına cevap veren AK Partili Eyüp Dursun, “İmar Barışı üzerinden yandaşlara rant sağlanıyor” açıklamalarının doğru olmadığını söyledi. Dursun, Ak partili Eyüp Dursun,  “İmar  Barışı çıktığında torba yasaya CHP de oy verdi  destekledi. Bu yasa CHP ve AK Parti'nin ortak oyları ile çıktı nerede burada yandaşlık?” diye sordu.

İmar sorununu biz çözeriz
Konuyla ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ise “Yeşilkent ve Firüzköy’ün bir kısmında imar yoktur gelin imar planını verelim imar barışı ile ilgili bizler halkımızı bilgilendirelim. Burada da bürolarımız var bu imar barışı imar planı sorununu çözüyor mu? Çözmüyorsa imar planını bizler çözeceğiz. Bu Avcılar Belediyesi olarak bizlerin görevidir” dedi.
YAKUP TEZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.