Yeter artık!

Yeter artık!
Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar İlçe Örgütü, Havuz Meydanı'nda düzenledikleri eylemle son günlerde artan çocuk istismarlarını protesto etti. Partililer adına açıklama yapan İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgican Çiçek, “Artık yeter. Çocukların istismar edildiği haberlerini duymak istemiyoruz” diye konuştu.

Son günlerde Türkiye'de artan çocuk istismalarına bir tepki de Avcılar'dan geldi. CHP Avcılar İlçe Örgütü'nün düzenlediği eylemle, çocuklara sahip çıkılması gerektiği vurgulanırken, istismarcıların da en ağır şekilde cezalandırılması talep edildi. Marmara Caddesi'nden yürüyüşle başlayarak Havuz Meydanı'nda yapılan basın açıklamasının ardından son bulan eyleme CHP Avcılar İlçe Örgütü Başkanı Erhan Bozan, Kadın Kolları Başkanı Sevgican Çiçek, Gençlik Kolları Başkanı Oktay Kalem, CHP Avcılar Belediye Meclis Üyeleri; Ali Ekber Çelik, Erhan Paldımoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vicdanlar sızlıyor
Partililer adına açıklama yapan Kadın Kolları Başkanı Sevgican Çiçek, “Artık yeter” diyerek başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Her güne yeni bir çocuk istismarı haberiyle sarsılarak uyandığımız tablonun korkunçluğu giderek artmaktadır. Çocuklarla ilgili izlenen yanlış politikaların sonucu olarak gördüğümüz bu vakalar inançla, gelenekle açıklanarak meşrulaştırıldığı; “Bir kereden bir şey olmaz” denilerek Ensar Vakfı'nda ortaya çıkan istismarda çocuklara değil vakfa sahip çıkıldığı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın; “9 yaşındaki kız çocuklarıyla evlenilebilir” açıklamasının hala gündemde olduğu bir dönemde 4 yaşındaki bir çocuğa tecavüz girişiminin yaşandığını bilmek vicdanları sızlatmaktadır.”

Reddedilen teklifi anımsattı
Konuşmasının devamında çocuk istismarının önlenmesine yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) “Bu tarz durumlarda iyi hal indirimi uygulanması engellensin” şeklinde kanun teklifi veren CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in, teklifinin reddedilğini de anımsatan Çiçek, “Söz konusu kanun teklifini de AKP'li milletvekilleri reddetmiştir” dedi.

Bir daha duymak istemiyoruz
Çiçek sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı; “Anasının bacağından tahrik olanlar, 9 yaşındaki kız çocuğu ile evlenilebilir diyenler, baba öz kızına şehvetle bakabilir diyenler, 45 çocuğunun tecavüzüne bir kereden bir şey olmaz diyenler, gece yarısı kadının sokakta ne işi var diyenler, kadın toplum içinde kahkaha atamaz diyenler, hamile kadın sokakta dolaşamaz diyenler, verilen onca kanun teklifini reddedenler, artık bu topluma dindarlıktan bahsetmesin. Bizler artık her gün bir yurttan, bir hastaneden, bir okuldan çocuk istismarı haberi duymak istemiyoruz.”

Kimse sessiz kalmamalı
Gerçekleştirilen eylemin ardından konuşan İlçe Başkanı Erhan Bozan da, çocuklara ve kadınlara yönelik her türlü istismara karşı toplumun bütün kesimlerinin güçlü bir şekilde ses çıkarması gerektiğini ve dur diyebilmesi gerektiğini söyledi. “Yaşanan bunca kötülüğe kimse sessiz kalmamalı” ifadesini kullanan Bozan, çocuklara her daim sahip çıkılması gerektiğinin de altını çizdi. ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum