Yılmaz, Kadıköy için talimat verdi

Yılmaz, Kadıköy için talimat verdi
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, köy ve mahallerde sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Kadıköy Mahallesi’nin eksikleri için talimat verdi

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Yılmaz, Kadıköy Mahallesi’nde eksiklerin ve sorunların tespitini yaparak, vatandaşın taleplerini yerinde inceledi. Belediye Başkan Yardımcıları Harun Akkan ve Hasan Solak ile Mahalle Muhtarı Mehmet Yeniçiftlik ve ilgili birim müdürleri de ziyaret sırasında hazır bulundu. Köy meydanındaki çocuk parkı ve havuzlu parkta incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz, çeşmesi akmayan havuzun bakımı ve alanın etrafında çiçeklendirme yapılması için talimat verdi. Başkan Yılmaz, henüz isimlendirilmemiş parka mahallelilerin talebi doğrultusunda “Uğur Tokalı Parkı” verileceğini söyledi.

Köy meydanına doğal ürün satış yeri
Tüm mahallelerde olduğu gibi Kadıköy Mahallesi’ne de doğal ürün satış stantları kurulacak. Köylülerin tarımsal ürün yetiştirmesi ve doğrudan alıcı ile bir araya gelmesi amacı ile sürdürdüğü çalışmayı Kadıköy Meydanı’nda da hayata geçirecek olan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ziyarette yer tespiti yaptı.


Romanlardan özel ilgi
Kadıköy Mahallesi’nde yaşayan Roman hemşehrilerini ziyaret eden Başkan Yılmaz taleplerini dinledi. Silivri Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Silivri Gıda Bankası ekiplerine inceleme yapmasını söyleyen Başkan Yılmaz, gıda ve erzak yardımından faydalanmaları için talimat verdi. Aynı zamanda mahallede yaşayan çocuklara kıyafet ve eşofman, evlere ise battaniye yardımı yapılması konusunda ekipleri görevlendirdi. Başkan Yılmaz, Romanların yoğun olarak yaşamını sürdürdüğü ancak yollarının olmadığı alanda ilk olarak metruk binaların yıkılması, ardından asfalt kırığı ile yol yapılması noktasında hızlıca çalışmalar başlattı.

Silivri fide ekimine başladı

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde kışlık sebze ekim çalışmaları başladı. Silivri Belediyesi’nin Gümüşyaka’da bulunan Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde (TÜRAM) kışlık sebze ekimi başladı. 255 bin m2 tarım arazisi üzerine kurulu merkezde, bölge çiftçisine örnek çalışma ve model oluşturarak amacıyla fide ekimleri başladı. Çalışmalar kapsamında 2000 m2 Ispanak, 1296 Adet Beyaz Lahana, 1000 m2 Tere, 1296 Karnabahar, 1000 m2 Roka, 1296 Adet Brokoli, 1152 Adet Kıvırcık, 1152 Adet Marul, 10.000 Adet Biberiye, 500 Adet Kök Çilek, 1115 Adet Altuni Taflan, 1000 Adet Lavanta fidesi ekimi gerçekleştirildi. Çelikleri alınan fidelerin dikim çalışmaları ay boyunca devam edecek.

HIDIR ULAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.