Yönetim tarzı değişmeli

Yönetim tarzı değişmeli
Maltepe Belediyesi Başkanvekili ve Meclis Başkanı Hasan Gökkaya, ilçede değişimin şart olduğunu ifade ederek, biriken sorunların çözümü ve ilçe üzerinde yoğunlaşan olumsuz algıların değişmesi için öncelikle belediye yönetim tarzının değişmesi gerektiğini ileri sürdü.

47 yıldan bu yana Maltepe’de yaşadığını belirten Hasan Gökkaya, kentin sorunlarını, "Maltepe’de temel sorunları çözerek model bir kenti hayata geçirmek için, öncelikli adım olarak belediyeyi yönetme tarzını değiştireceğiz. Kamucu, halkçı ve toplumcu bir belediye anlayışını hayata geçireceğiz. Belediye Başkanı’ndan başlayarak bütün belediye yönetimini sorun yaratıcı değil, sorun çözücü ve çözüm odaklı yaparak eşit hizmeti öne çıkartacağız" şeklinde sıraladı.

Her şey şeffaf olacak
Maltepe Belediyesi’ni kendi modern binasında hızlı ve etkin hizmet veren, mülklerini satan değil koruyan ve halkın kullanımına sunan, borçsuz bir belediye haline getireceklerini söyleyen Gökkaya, "Yapılacak tüm işleri Belediye Meclisi, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Mahalle Meclisleri ile şeffaf ve katılımcı bir şekilde paylaşacağız. Maltepe’de ihtiyaç duyulan yeni toplumcu, aynı amaca yönelik, dinamik ve liyakatlı bir kadro üzerinden yürüyecek etkin bir belediyecilik yapılmasını sağlayacağız" dedi.

Ucuz fiyata kaliteli ürün
Gelinen şehirleri, siyasi, etnik ve dini kimlikleri geriye çekerek yeni bir belediyecilik tarzıyla, yeni bir siyaset anlayışıyla kentin çıkarlarını ve kent kültürünü öne çıkartacaklarını açıklayan Gökkaya, belediyecilik anlayışını, “Ben Maltepeliyim” diyen herkesle birlikte yürüme üzerine kurgulayacaklarını söyledi. Son tüketiciye ucuz ve kaliteli gıda başta olmak üzere tüketim ürünlerini, Türkiye’nin dört bir yanından Maltepe’ye getirip Belediye üzerinden kurulacak ‘Satış Merkezleri’nde ilçe halkına sunulacağını belirten Gökkaya, “Maltepeli, Edremit zeytin ve zeytinyağını, Çanakkale domatesini, Antalya narenciyesini, Gaziantep fıstığını, Hatay salçasını, Erzincan tulum peynirini, Karadeniz çayını ve fındığını kooperatifler üzerinden en uygun fiyata aracısız olarak doğrudan alacak. Böylece hem kooperatifteki küçük üretici, hem de Maltepe’deki son tüketici birlikte kazanmış olacak” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.