Yüz yıllık destan Görele

Yüz yıllık destan Görele
Giresun İli Görele ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun yüzüncü yıldönümünde GÖR-FED (Görele Dernekler Federasyonu) tarafından İstanbul Eyüp Sultan Kültür Merkezinde anma gecesi düzenlendi

Giresun’un güzide ilçelerinden Görele’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’ncü yılı dolayısıyla düzenlenen gecede Göreleliler salona sığmadı. GÖR-FED (Görele Dernekler Federasyonu) ev sahipliğinde gerçekleşen geceye İstanbul dışından binlerce Göreleli katılım sağladı. İstanbul’da 62 derneğin çatısı olan Gör-Fed (Görele Dernekler Federasyonu) Başkanı aynı zamanda Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada geceye katılan birbirinden seçkin konuklarına yakın ilgi gösterdi. Geceye AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, İstanbul eski Milletvekili Hüseyin Besli, Görele Kaymakamı Erdoğan Ermiş, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Eyüp Sultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Giresun Kırıklı Belediye Başkanı Şükrü Türkoğlu, İBB Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Tahmaz, İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanı Yaşar Parlak, İBB Çevre Yönetim Daire Başkanı Prof. Dr. Fuat Alarçin, Görele AK Parti İlçe Başkanı Kamil Ok, Esenyurt AK Parti İlçe Başkan Adayı Av. Kadir Çakır, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sebahattin Kayas, federasyon başkanları, dernek başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, binlerce Giresun ve Göreleli vatandaş katılım sağladı.

Vatanperverler yetiştiriyoruz
GÖR-FED (Gör-Fed (Görele Dernekler Federasyonu) Başkanı ve Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada açılış ve selamlama konuşması yaparak, 100 yıl önce vatanın bekası için çarpışan atalarının torunları Türk askeri,  bugün aynı inançla Afrin’de canla başla çarpışarak şehit düştüğünü ifade etti. Başkan Ada, ‘ Davetimize icabet eden değerli konuklarımıza ve hemşerilerimize yürekten saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Görele, vatanperver şahsiyetlerin yeşerdiği bir topraktır. O dönemde Seyisoğlu Ömer, Çakır Çoban, Kodalak, Bekir Çavuş ve eşine ender rastlanan kahramanlardan birisi var ki, oda Dursun Çavuş namı ile Gülüşan Hanım’dır. Rabbim ali makamı ile atalarımızı müyesser kılsın. Göreve geldiğimiz 1 yıl önce, GÖR-FED olarak “Sıla-Gurbet el ele ortak değer Görele” dedik ve birçok etkinlik yaptık. Görelelileri ayağa kaldırmak için İstanbul’da yaşayan 80 binden fazla Göreleli hemşerimiz ile büyük bir Görele şölenini muhteşem bir kalabalık, güzel bir birliktelik oluşturduk. Bugün 100’ncü yıl anısına bir anma programı ile geçmişi yâd ediyoruz. Gelecekteki en büyük hedefimiz, İstanbul’da bir Görele Kültür Evi yapmaktır” dedi.

Adanmışlık varsa başarı vardır
Sözlerine devam eden Başkan Ada, “ Hayalimiz, hedefimiz olan Görele Kültür Evi projemiz için iş adamlarımızın, protokolümüzün kıymetli bireylerinin kapısını çalarak destek isteyeceğiz. Müthiş bir adanmışlık yoksa! muhteşem bir başarı olmaz. Bu sebeple bizler kendimizi bu işe adamış durumdayız. Bu duygu ve düşüncelerle Diyar-ı Çepni Görele’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’ncü yılını kutluyor, şühedamızı tazimle ve minnetle anıyorum. Bugün Afrin’de mücadele eden kahramanlarımız, yalnızca PKK, PYD ve işbirlikçileri değil, yedi düvele başkaldıran Cumhurbaşkanımızı, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bu uğurdu canla başla çarpışan kahraman Mehmetçiklerimize muzafferiyet diliyorum. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

Tarihteki yeri çok önemli
Başkan Ada’nın konuşmaları ardından sırasıyla; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Halis Dalkılıç, Hasan Turan, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk söz alarak konuşma yaptılar. Milletvekilleri yaptıkları konuşmalarda, 100 yıl öne kahramanca elde edilen Görele’nin kurtuluşu ve böyle tarihi zaferlerin nesilden nesile aktarılmasının gerektiğine vurgu yaptılar. Görele’nin vatanperverliği ile bu ülkeye, bu al bayrağa sevdasını her zaman gösterdiğine dikkat çekildi. Görele Kaymakamı Erdoğan Ermiş, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Ev sahibi Eyüp     Sultan Belediye Başkanı Av. Remzi Aydın’da gecede söz alarak, kurtuluş mücadelesinde ve vatan savunmasında Görele’nin tarihte çok önemli bir yerinin olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.