Yüzde 100 yerli yüzde 100 milli

Yüzde 100 yerli yüzde 100 milli
2015'te elektrik kontağından çıkan yangın sonucu kullanılmaz hale gelen İhsaniye Camii törenle ibadete açıldı. Çatalca Belediyesi'nin tekrar yaptırtığı caminin açılışında konuşan Belediye Başkanı Cem Kara, “Son günlerde bu ülkede yerli ve milli lafı çok kullanılıyor. Eğer yerli ve milli arıyorsanız işte İhsaniye Camii, yüzde yüz yerlidir, yüzde yüz millidir. Çünkü her aşamasında Çatalca halkı yer aldı” dedi

Çatalca İhsaniye Camii, 21 Eylül 2015 tarihinde yaşanan bir yangın neticesinde kullanılamaz duruma gelmişti. Çatalca Belediyesi tarafından yeniden yapılan cami ibadete açıldı. 21 Ekim 2016'da temeli atılan caminin açılışı önceki gün yapıldı. Açılışa Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, İYİ Parti Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar, İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan İhsaniye Mahallesi Muhtarı Emin Çelik, camiinin yapılmasında başta Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Cem Kara ise küçük bütçeli bir belediye olarak okul, camii gibi yapmanın kolay olmadığını ama önemli olanın yürek büyüklüğü olduğunu söyledi.

Bütçe küçük, yürek büyük
“Bu yürek sayesinde bu hizmetler yapılıyor” diyen Kara, “İhsaniye camiimiz bir gece yarısı elektrik kontağından yanarak büyük hasar gördü. Kullanma şansı maalesef yoktu. Uzun bir süre cami bu şekliyle kaldı. Baltık ki görev Çatalca Belediyesi olarak bize düşüyor, kamulaştırma işlemlerine başlayıp, camiyi projelendirerek bu alanda hep birlikte temelini attık. Yaklaşık 18 aylık bir süre geçti. Çatalca Belediyesi, İstanbul’un en küçük bütçeli ama hizmet ağı en büyük olan belediyelerinden bir tanesi. Bizim için 2017 yılında Büyükçekmece Belediyesi ile birlikte Akalan’a bir okul hediye edebilmek, bundan 6 ay ya da 1 yıl sonra İhsaniye Mahallesi’nde bir camiyi tamamlayabilmek çok kolay işler değil. Belki bütçemiz küçük ama yüreğimiz büyük. Bu yürek sayesinde bu camimize 2 milyon lira para harcayarak Ramazan’ın bir hafta öncesi, hep birlikte açılışını yapıyoruz” dedi.

Bütün Çatalca'nın eseri
Caminin yapımında katkıları olan vatandaşlara teşekkür eden Kara, “Camiinin yüzde 75’i belediyemizin imkanları ile yapılmış geriye kalan yüzde 25’lik katkıyı da bağışçılarımız, hayırseverlerimiz, bu köyde bu mahallede yaşayanlarımız, ticaret yapan, sanayi ile uğraşan insanlarımız ve esnafımız katkı sunmuştur. Bu caminin temeline bir demir koyan, bu camiye bir tuğla koyan bizim için kıymetlidir. Bütün bağışçılarımıza, hayırseverlere, yardımseverlere katkılarından dolayı huzurlarınızda şahsım adına çok teşekkür ediyorum, sağ olsunlar, var olsunlar. Bu cami hepimizin, bütün İhsaniye köy halkının, bütün Çatalca’nın eseridir, hayırlı olsun uğurlu olsun” ifadesini kullandı.

Hiçbir katkı alınmadı
İhsaniye Caminin tamamen Çatalca Belediyesi birim müdürlerinin çalışmalarıyla ortaya çıktığına vurgu yapan Cem Kara, “Bu nedenle İhsaniye Camimiz yerli ve millidir” dedi. Kara, “Son günlerde bu ülkede yerli ve milli lafı çok kullanılıyor. Eğer yerli ve milli arıyorsanız işte İhsaniye Camii, yüzde yüz yerlidir, yüzde yüz millidir. Bunu niye söylüyorum, bütün bu caminin istimlakında, kamulaştırılmasında, projelendirilmesinde Çatalca Belediyesi’nin birim müdürleri ve personelleri görev yapmış, bütün proje ve eser tamamen onlara aittir, dışardan hiçbir katkı alınmamıştır. Çalışan arkadaşlarıma da huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Ramazan barış getirsin
Konuşmasının sonunda açılışa katılan konuklara tekrar teşekkürlerini sunan Kara, “Bizleri yalnız bırakmadınız, bizlere destek oldunuz, güç verdiniz, moral verdiniz. Şimdiden önümüzdeki hafta bugünden itibaren idrak edeceğimiz Ramazan ayını kutluyorum. Ramazan ayının İhsaniyemize, Çatalcamıza, İstanbulumuza, Türkiyemize, tüm İslam Âlemine, barış getirmesini, huzur getirmesini, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.