Z-Kütüphane açıldı

Z-Kütüphane açıldı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik tarafından uygulanan Zenginleştirilmiş (Z) Kütüphane'nin açılışı düzenlenen törenle Gürpınar Ortaokulu içerisinde gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Beylikdüzü İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, “Öğrencilerimiz burada aydınlacak” dedi.

Şehit Hüseyin Özen Z Kütüphanesi'nin açılışında konuşan Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürü Niyazi İnci, “İstanbul Emniyet Müdürlüğü'müzün başlatmış olduğu bir proje var 'Her Okula Zenginleştirilmiş Kütüpnahe' adı altında. İstanbul Emniyet Müdürü sayın Doktor Mustafa Çalışkan'a katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Öğrenciler bizim geleceğimiz onlar için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. İnci'nin ardından söz alan Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur da, “Bugün ilçemizde güzel bir etkinliğe şahit oluyoruz. Toplum Destekli polislerimizin katkıları ile açıldı ve bu açılış bir polis şehidimizin ismininin yaşatılmasına vesile olacak. Öğrencilerimiz burada aydınlacak ben kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Polisimiz güzel etkinliklere imza atıyor
Polis devletin soğuk yüzü gibi görünsede bu soğuk yüz suçlularla mücadelede devletin meşru gücünü kullanma erki olarak suç işleyenlere karşı. Ama bunun yanında polisimizin güzel bir yanı da son yıllarda çok güzel etkinliklere imza atıyor diyerek sözlerini sürdüren Mehmet Okur şöyle konuştu: “Bunun bir örneğide burada. Polis sadece suçlularlar mücadele etmiyor çok güzel çalışmalara imza atıyor. Bu çalışmalar çocuklarımıza da mesaj veriyor. Hem çocuklarımıza devletin sıcaklığını hem de devletin sıcaklığını kazandırmaları ve okuyarak geleceğe daha faydalı bireyler olarak kendilerini yetiştirmelerini sağlayacak. Dersin dışında kalan zamanda da kendini geliştirebilecekler. Bizim en büyük dileğimiz sizlerin en iyi şekilde yetişmesidir. İl Emniyet Müdürü'müz Mustafa Çalışkan'ın nezdinde herkese teşekkür ediyorum.” Konuşmaların ardından dua edildi ve kütühanenin açılışı kurdele kesimi ile gerçekleştirildi.

Z-Kütüphane Nedir?
Z-Kütüphane; estetik ve ergonomik tasarımıyla öğrencilerin okullarda bilgiyi sevme, öğrenme ve dinlenme etkinliklerine imkân veren sosyal etkinlik alanıdır.

Z-Kütüphanelerin Özellikleri
Bilgiye erişimde fırsat eşitliği
Sesli ve elektronik kitaplar
Modern ve estetik tasarım
Pedagojik uygunluk
Taşınabilir raflar
Ahşap ve kumaşla kaplanmış duvarlar
Okuma zevki uyandıran ortam

Z-Kütüphane Bileşenleri
Tadilat ve Altyapı
Mobilya
Bilgisayar
Yazıcı
Kitap

UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.