Zabıta olaya müdahale etmedi

Zabıta olaya müdahale etmedi
‘Kimsesizleri kapıya attılar’ başlıklı haberimiz Esenyurt Belediye Meclisi’nde tartışma konusu oldu. AK Parti Grup Başkanı Mustafa Akboğa konunun hastanedeki yoğunluktan kaynaklandığını söylerken CHP’li Yavuz İren vatandaşlar duyarlı olmasa evsizlerin uzun süre sokakta kalabileceğini, zabıtanın olaya müdahale etmediğini ifade etti

Esenyurt Belediye Meclisi'nin nisan ayı ilk toplantısı belediyenin meclis salonunda gerçekleştirildi. Esenyurt Belediyesi Başkanvekili Emin Sapmazoğlu başkanlığında yapılan toplantıda söz alan CHP'li Yavuz İren, "Esenyurt'ta ilginç bir olay yaşandı. Daha önce İBB, İSTOÇ'un misafirhanesinde yaşlıları ve kimsesizleri orada misafir ediyormuş. Ancak kışın bittiği düşüncesi ile bu vatandaşlarımızı toplayıp Esenyurt Devlet Hastanesi'nin oraya bırakıp gitmişler. Bizim zabıtalarımız orada. Bu bırakılan insanların bir kısmı yatalak ve sakat. Bir vatandaşımız ilçeyi başkanlığımızı arıyor ve ilçe başkanımız girişimlerde bulunuyor. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 'hastanede muayene ettirip Darülaceze'ye götüreceğiz' gibi bir argüman öne sürüyor" açıklamasını yaptı. 

Zabıtaya eğitim verilsin
Esenyurt Belediyesi zabıtasının evsiz hastalara müdahale etmemesini eleştiren CHP Grup Başkanvekili Yavuz İren, "Bizim zabıtalarımız meslek içi eğitim görmüyorlar mı ki bu olayda zabıtalarımız müdahale etmiyor. Eskiden mahalle bekçileri vardı. Merkezden ne emredilirse onu yaparlardı. Bizim zabıtalarımız da böyle bir yöntemle çalışıyor herhalde. Zabıtalarımıza bu konuda bir eğitim verelim. Vatandaşımız görmeseydi o insanlar belki hâlâ perişan bir vaziyette bekleyeceklerdi" dedi.

Uzun bir bekleyiş olmuş
İren'in eleştirilerine cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Akboğa, "İBB sağlık için tedbir alıp daha sonra yine misafir edecektir. Ama hastanede uzun bir bekleyiş olmuş. Bu belediyeden değil hastanedeki yoğunluktan dolayı. İBB Zabıtası'nın kontrolünde işlem yapılmış” açıklamasını yaptı.

Taşeronlar yardım istiyor
Taşeron çalışanlarla ilgili söz alan CHP’li Meclis Üyesi Taner Uluğ ise "Taşeronların kadroya geç-me sıkıntıları var ve yardım talep ediyorlar. Taşerona geçenlerin listesini görmedik. Bu listeler ve kadroya geçemeyenlerın durumları ile ilgili meclisi aydınlatırsanız sevinirim" dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Akboğa da kimsenin dışarıda kalmayacağını söyledi. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.