Zalimlere boyun eğmeyeceğiz

Zalimlere boyun eğmeyeceğiz
Küçükçekmece'de Kudüs için gerçekleşen yürüyüşte konuşan Kaymakam Harun Kaya, "Biz tarih boyunca her zaman mazlumun ve ezilenin yanında olduk, zalime boyun eğmedik" dedi.

küçükçekmece Belediyesi, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından Kudüs’e destek olmak amacıyla, Yavuz Selim camisinde kılınan Cuma namazı sonrası yürüyüş düzenledi. Yüzlerce Küçükçekmeceli Kudüs için tek yürek oldu. Düzenlenen yürüyüşe, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Büyük Birlik Partisi İl Başkan Yardımcısı Ömer İlhan, AK Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut, MHP İlçe Başkanı Seyfettin Tiryaki, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İslam’ın zaferi kesindir
Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya Kudüs'le ilgili mesajında, "Hepinizle gurur duyuyorum. Dünyadaki Müslümanların eziyet çektiğini göre göre bir şey yapamamak insanı üzüyor ağlatıyor. Rabbim, oradaki tüm halklara derman versin. Şu unutulmamalıdır ki, İslam’ın zaferi kesindir. Biz tarih boyunca dünya tarihi boyunca her zaman mazlumun yanında olduk, zalime boyun eğmedik, eğmeyeceğiz”  dedi. 

Kudüs’e göz koymanın
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise Müslümanların böyle bir karara sessiz kalmayacağını ifade ederek, "Sevgili kardeşlerim, bizim burada toplanmamız acaba Kudüs’e nasıl bir medet verecek? ABD düşüncesinden mi, İsrail yapmak istediklerinden mi vazgeçecek? Belki de hiçbiri olmayacak. Ama biz Müslümanız ve bu işe seyirci kalmayacağımızı göstermek için buradayız. Kudüs’e göz koymanın, yarın Suriye’ye, öbür gün Bağdat’a, bir sonraki gün Mardin’e, bir sonraki gün Edirne’ye göz koymak olacağının farkındayız. Biz de farkındayız demek için bu meydandayız. Duyarlılığınız için hepinize teşekkür ederim. Aslında çok şey yaptığımıza inanıyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Kudüs 3 dinin de kutsal mekanıdır. Bu anlamda biz, Kudüs’ün kalbine saplanan bu hançer için aklı başında her Müslümanın feryad ettiğini biliyoruz. Her Hristiyan’ın bu meseleye feryad etmesi, her Yahudi’nin feryad etmesi gerektiğini biliyoruz. Kudüs’ü bir barış simgesi olarak görüyoruz. Bugün Kudüs sadece Müslümanların kırmızı çizgisi değil, aklı başındaki bütün Yahudi ve Hristiyanların kutsal çizgisi olması gerektiğini biliyoruz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.