Zorlama yok demokrasi var

Zorlama yok demokrasi var
DİSK Genel İş Sendikası Avrupa Yakası 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerde işçilerin sendika değiştirmeye zorlandığı yönünde ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Damga'ya konuşan Çiftçi, "Küçükçekmece'de Kemal Çebi mazbatasını almadan bütün işçiler kendi rızasıyla DİSK'e geçti" diye konuştu.

DİSK Genel İş Sendikası Avrupa Yakası 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, Damga'ya özel açıklamalarda bulundu. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile birlikte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret ettiklerini belirten Çiftçi, "Zaten biz 5 yıldır Beylikdüzü Belediyesi ile çalışyoruz. Bu süre zarfında çok verimli çalışmalarımız oldu. Sayın Başkan senidikalara çok müspet baktı. Bütün işçilerin alın teri kurumadan hakkının verilmesi anlamında verimli çalışmalarımız oldu. Bu zaman diliminde yaklaşık bin 300 arkadaşımızın toplu sözleşmesini yaptık. Masa başında uzlaşma ile bunu gerçekleştirdik. Bu İstanbul'da bir ilkti. Şu anda bu sözleşmeler Türkiye'nin her yerinde devam ediyor" dedi.

İstanbul'da bir ilkti
Ekrem İmamoğlu'nun işçiye bakışı her zaman insani ve arkadaşça olduğunu belirten Çiftçi, "Ekrem Başkanımız aynı zamanda demokratik seçimle iş başına gelmesine rapğmen hakkı gasp edildi. Kim olursa olsun böyle bir şey yaşamasına tepki gösterirdik. Biz bütün yol arkadaşlarımızla emekçi dostu birinin arkasındayız. Bundan sonra kendisinden İstanbul'a hizmet etmesini bekliyoruz. Bu mücadele sonunda da başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Çalışmalarına nasıl katkı sağlarız diye bunun mücadelesini vereceğiz. Ekrem İmamoğlu'nun İBB'de de işçi haklarına saygı göstereceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hiçbir baskı yapılmadı

AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerde ve İBB'de işçilere sendikalarını değiştirme konusunda baskı yapıldığı iddialarını da değerlendiren Adil Çiftçi, "'Cambaza bak cambaza' oyununu oynuyorlar. Küçükçekmece ve Esenyurt benim bölgem. Küçükçekemce'de Kemal başkan (Çebi) mazbatasını almadan işçilerin tamamı HAK İŞ'e bağlı Hizmet-İş Sendakası'ndan ayrılarak DİSK'e geçti. Esenyurt'ta ise tüm sendikaların örgütlenme faaliyetleri devam ediyor. Bu iddialar üzerine müfettişler geldi, raporlarında işçilerin kendi iradesiyle sendikalarını değiştirdiklerini yazıp gittiler. İşin garip tarafın 31 Mart seçimlerinin ardından İBB ve iştiraklerinde çalışan 12-13 bin şişçi zorla Hizmet-İş Sendikası'na üye yapıldı. Talimatla sendika değiştirdiler" dedi. Hiçbir belediyede böyle bir baskı olmadığını dile getiren Çiftçi, "Esenyurt'ta AK Partili belediye meclis üyeleri toplantı yaparak Hizmet-İş Sendakası üyelerine 'sonuna kadar direnin' diyorlar. HAK İŞ ve Hizmet-İş Türtkiye'de işçinin hayrına bir tane hak aldıklarını gösterebilir mi?" diye sordu.

Demokrasiden yana olacağız
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve sendika yöneticileri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu makamında ziyaret etti. İmamoğlu, heyete, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti iletti. "İyi gidiyor" diyen İmamoğlu, "Bir yandan işlerimiz devam ediyor. Sizleri ağırlamak bizler için keyif, onur. İşlerimiz de önemli. Bir yandan kadrolarımızı olgunlaştırmak, politikalarımızı belirlemek istiyoruz. Engellemelere rağmen iyi gidiyoruz. Biraz şirketler konusu var. Onları aşmaya çalışıyoruz. Yönetim kurullarını değişmesine yönelik genel kurul taleplerimiz vardı. Onlara dönük bir direnç var. Bunları aştığımız taktirde yolumuzda bir engel kalmayacak" diye konuştu. DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu da ''1 Mayıs'ta da birlikteydik. Bundan sonraki süreçte de biz, her zaman demokrasiden ve emekten yana, hakkın, hukukun verilmesinden yana mücadelemizi sürdürmeye çalıştık hep birlikte. Zor bir süreç oldu ama sonuç olarak, son derece de iyi oldu" diyerek İmamoğlu'nu seçimi kazanmasından ve ikinci kez İBB Başkanı olmasından dolayı tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.